„Pasion de Buena Vista“, la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concertul cubanezilor are loc pe 7 aprilie, la Sala Palatului. Spectacolul „Pasion de Buena Vista” face parte din seria World Music Masters, alături de cele trei concerte sold-out out „Live From Buena Vista-The Havana Lounge”.

Proiectul „Pasion de Buena Vista” include adevărate nume ale muzicii cubaneze precum Maida Castaneda, Tomas Sanches şi Pachin Inocencio, dar şi trupa „La Idea”, formată din zece instrumentişti.

Cei opt dansatori ai show-ului, care fac parte din celebrul grup Tropicana, vor încinge atmosfera cu paşi de son, salsa, rumba, mambo şi cha cha cha. Aceştia vor fi conduşi de coregraful Francisco Blanco „Villa” Prada.

În vârstă de 38 de ani, coregraful Villa spune că a dansat prima oară la trei ani, ceea ce i-a fost de ajuns pentru a se mişca în ritmul muzicii, în fiecare zi din viaţa sa.

A făcut parte din mai multe trupe de dans şi apoi a devenit coregraf. În prezent este liderul El Grupo Tropicana Niquero de Baile Cubano. Coregrafiile sale din spectacol îmbină spiritul latino cu elemente de streetdance şi graţie de balet clasic.

Veteranii Buena Vista

Cântăreţii Tomas Sanchez şi Pachin Inocencio, supranumiţi „Los Companeros de Buena Vista” („tovarăşii din Buena Vista”) sunt veteranii grupului care va aprinde scena Sălii Palatului pe 7 aprilie. Tomas Sanchez (61 de ani) a moştenit talentul tatălui său, care era chitarist şi trubadur în Havana.

A mai făcut parte din orchestra Sierra Maestra, unde cânta la trompetă. În anii ’80, Sanchez a fost unul dintre partenerii celebrului Compay Segundo, pe care l-a acompaniat în peste 50 de concerte din toată lumea.

În timpul acestui turneu a apărut faimoasa piesă „Chan Chan”, care i-a adus faima mondială lui Segundo. Tomas Sanchez este singurul artist care poate folosi acest hit internaţional liber de orice obligaţie, în baza vechii sale prietenii şi colaborări cu Compay Segundo.

Prietenie cu Ibrahim Ferrer

Pachin Inocencio (76 de ani) a urmărit repetiţiile părinţilor săi încă din leagăn. S-a îndrăgostit de instrumentele de percuţie de la şase ani, dar a moştenit-o pe mama sa în ceea ce priveşte cântatul. La doar 10 ani, era deja angajat să le cânte serenade tinerelor cubaneze.

Ştie să cânte la toate instrumentele cubaneze. La vârsta fragedă de 13 ani a devenit prieten bun cu faimosul Ibrahim Ferrer, care era cu şase ani mai în vârstă ca el. Cei doi colaborează încă de atunci. O altă colaboratoare fidelă a lui Pachin este Omara Portuondo, cu care cântă la Carneval, în Santiago de Cuba.

Informaţii despre bilete

Biletele la spectacolul „Pasion de Buena Vista” sunt disponibile pe www.myticket.ro şi în reţeaua magazinelor Diverta. În funcţie de poziţia în sală, există mai multe categorii de preţuri: 70, 100, 130, 160 şi 200 lei.

Castaneda, un nume cu tradiţie

Prietenă şi rivală a Omarei Portuondo, Maida Castaneda (68 de ani) este o altă mare cântăreaţă, care a dus ritmurile cubaneze dincolo de graniţele ţării în care s-a născut. Castaneda cântă de aproape jumătate de veac şi se poate lăuda cu 23 de premii la festivalul cu tradiţie „Musica National de Bayamo”.

Acolo, în aproape fiecare ediţie, singurele posibile câştigătoare ale trofeului erau Omara şi Maida, iar publicul nu putea ghici niciodată cine va lua premiul. Castaneda este prietenă apropiată şi cu Ibrahim Ferrer, alături de care a cântat în 1989, la festivalul „Original de Manzanillo”.

Maida l-a impresionat încă din copilărie pe importantul compozitor Bennie Morae, care a devenit susţinătorul ei înfocat.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite