Ovi: „Suntem clădiţi cărămidă peste cărămidă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nici patru luni de la concursul Eurovision, Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu au reintrat în studioul de înregistrări. Împreună cu producătorul danez Adam Powers şi compozitorul Mico Tamminem, cei doi cântăreţi pregătesc lansarea unui single şi a unui videoclip.

În subsolul casei Paulei Seling există două camere importante, legate una de cealaltă. Prima, în care artista primeşte invitaţii curioşi să audă cele mai recente piese, este decorată cu aproape toate premiile, diplomele şi trofeele primite de-a lungul anilor. Camera de legătură este locul în care creează muzica pentru care este răsplătită apoi cu obiectele care-i ornează pereţii. După experienţa Eurovision, a bătut în cuie diploma în prima încăpere şi s-a mutat în cealaltă cameră, unde acum lucrează alături de Ovi şi cei doi profesionişti.

Urmează un videoclip

Au deja prima melodie, „You Got Something", despre care spun că ar fi putut veni şi mai repede, dacă nu erau concertele numeroase ivite după concursul de la Oslo. „Un rezultat ca al nostru te ridică la un alt nivel, de unde eşti văzut altfel, iar succesul în sine îţi generează alte posibilităţi şi normal că de aici încolo trebuie să-ţi păstrezi standardele. Există şi o presiune care este exercitată în acest sens", spune Ovi. Compozitorul este mândru pentru că a vândut, recent, o licenţă a piesei în Rusia. După victoria de la Eurovision ofertele bat la uşă, iar cei doi artişti muncesc acum şi mai mult.

„Suntem clădiţi cărămidă peste cărămidă", spune Ovi. Paula precizează că un astfel de rezultat, locul trei la Eurovision, este un nou început, chiar şi pentru artişti cu experienţă de zeci de ani. „Îţi schimbi complet drumul, în special propriile aşteptări faţă de tine.

Oamenii se aşteaptă la altceva. Trebuie să păstrezi o linie ascendentă din momentul respectiv. Din experienţa Eurovision am învăţat foarte, foarte mult. Şi la nivel artistic, şi la nivel de marketing personal", spune Paula. „Odată ce-ai văzut cum este să lucrezi la nivelul respectiv, te simţi ca şi cum ţi-ai fi găsit locul.

Acele momente te pun cel mai bine în valoare. Sunt alte persoane pe care un altfel de context le-ar putea timora, dar eu şi Ovi am simţit că parcă acolo ne-am născut. Asta am aşteptat o viaţă întreagă şi asta îmi doresc pentru mai departe", adaugă ea.

„Playing With Fire", nedifuzată în România

Dacă Paula este uşor reticentă în a spune lucrurilor verde‑n faţă, Ovi nu se fereşte. „Ce m-a surprins cel mai mult este că în orice altă ţară concurentă, piesa trimisă în competiţia europeană este un motiv de mare mândrie şi este difuzată foarte des. La noi, în stilul propriu românesc, este difuzată foarte puţin", spune compozitorul. „Piesa noastră este difuzată doar de Radio România, care ne susţine", completează Paula.

„Spun asta cu durere. Eu sunt foarte mulţumit, componistic, de ceea ce a făcut melodia asta pentru noi. Ne-a deschis nişte porţi de unde vor veni chestii frumoase. Mai vin şi bani de ici, de colo, deci este O.K. Dar este evident că ne lipseşte mândria naţională", este de părere Ovi. Cântăreaţa îl contrazice, pentru că după întoarcerea de la Oslo au fost copleşiţi de e-mailuri şi mesaje de felicitări.

Românii le spuneau că în sfârşit ţara s-a clasat pe un loc bun. „Dar radiourile comerciale, că despre ele vorbim, nu sunt interesate absolut de susţinerea României. Probabil consideră că este o chestiune din altă sferă", spune Paula.

„Un realizator de radio s-a simţit dator să explice că el nu crede în potenţialul comercial al melodiei «Playing With Fire» şi că nu o să difuzeze această piesă pentru că nu i se pare de radio, cel puţin în România", îşi aminteşte solista. „Nu vreau să se înţeleagă că suntem frustraţi. Pur şi simplu aşa stau lucrurile", adaugă Paula. Totuşi, potrivit UCMR-ADA (Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România - Asociaţia pentru Drepturi de Autor), piesa „Playing With Fire" a fost difuzată la aproape toate posturile de radio din România.

Ovi, în schimb, are o altă atitudine în ceea ce priveşte munca lui, pe care o apără. „Eu îmi permit să spun pentru că mă doare un pic şi‑n cot, să-ţi spun cinstit. Paula este ceva mai rezervată. Eu vin cu altă atitudine. Dacă vin în România, o fac pentru că pe plan profesional vreau să aduc ceva nou. N-am niciun interes să critic ce nu funcţionează aici. Am să spun întotdeauna ce am de spus, pentru că aşa funcţionează progresul", adaugă hotărât Ovi.

De la Kylie, la Paula și Ovi

Producătorul danez Adam Powers a fost impresionat de când a auzit pentru prima dată piesa „Playing With Fire", despre care spune că „a fost cântecul perfect de Eurovision". Powers a lucrat pentru artişti precum Kylie Minogue, Infernal, Medina şi Barcode Brothers şi are de gând să evidenţieze şi mai mult talentele artiştilor români. „Sunt foarte buni pianişti şi vrem să ne folosim de asta. De asemenea, au nişte voci extraordinare cu care poţi face multe lucruri. Vrem să iasă piese comer­ciale, pentru radio, dar să aibă totodată elemente unice. Vrem să scoatem tot ce-i mai bun din ei, pe scurt", spune Powers.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite