Oscar pentru Francis Ford Coppola

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coppola a fost răsplătit pentru întreaga activitate
Coppola a fost răsplătit pentru întreaga activitate

Regiorul american, considerat unul dintre cei mai influenţi oameni din industria filmului, a primit Premiul Oscar pentru întreaga activitate, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Los Angeles.

Cei mai importanţi actori de la Hollywood au fost prezenţi la eveniment pentru a-l felicita pe celebrul regizor. Roberto De Niro l-a numit pe ­Coppola „o sursă de inspiraţie" şi unul dintre oamenii care l-au influenţat cel mai mult în cariera sa. „Iubesc tradiţia Hollywoodului şi admir tradiţia lui Irving Thalberg (n.r. - premiul omagial Irving Thalberg, corespondentul Premiului Oscar pentru întreaga activitate)", a spus De Niro.

Şi regizorul seriei „Star Wars/Războiul Stelelor", George Lucas, i-a adus un omagiu lui Coppola: „Este fratele meu mai mare şi mentorul meu. M-a învăţat cum să scriu. M-am învăţat cum să regizez. De fapt, simbolizează o întreagă eră a industriei de film americane. A fost liderul nostru. A fost inspiraţia noastră", a declarat Lucas. Clinton Eastwood, care a lucrat cu Coppola la „The Good, the Bad and the Ugly", l-a numit „un mare artist şi un mare prieten". Francis Ford Coppola (71 de ani) a mai fost răsplătit de-a lungul carierei sale cu alte cinci statuete: în 1970 pentru scenariul filmului „Patton", al doilea Oscar fiindu-i acordat în 1972 pentru scenariul adaptat al lungmetrajului „Naşul". Celelalte trei premii Oscar le-a câştigat în 1975, pentru „Naşul II" (cel mai bun scenariu adaptat, cel mai bun regizor şi cel mai bun film). 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite