„Ora de ştiinţă“, pe canalul Discovery

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu luni, 21 martie, de la ora 13.00, Kari Byron va prezenta pe canalul Discovery o nouă rubrică de la „Vânătorii de mituri", „Ora de ştiinţă".

Rubrica va apărea în loc de pauză publicitară la emisiune şi va cuprinde experimente simple, menite a le trezi copiilor de clasa a cincea interesul pentru ştiinţă.

Realizatoarea Kari Byron povesteşte despre atracţia ei către o astfel de emisiune: „Când eram mică - aş spune că aveam vreo cinci ani, fiindcă e primul experiment pe care mi-l amintesc... Am crescut într-o zonă de munte, aşa încât mă jucam cu şopârle şi alte asemenea chestii, dar de cele mai multe ori, micile mele experimente o vizau pe surioara mea.

O foloseam destul de des pe post de manechin pentru teste de coliziune. Încercam tot felul de chestii - de exemplu, o împingeam ca să văd dacă reuşesc să o fac să descrie un arc de 360 grade în leagăn, adică un tur complet în jurul barei de susţinere... Am ajuns până la urmă să fac chestii pentru care folosesc manechine adevărate în locul ei".

În echipa „Vânătorii de mituri"

Kari Byron a ajuns în echipa „Vânătorii de mituri" pe vremea când era sculptoriţă şi încerca să îşi găsească de lucru în domeniul efectelor speciale. „Voiam să lucrez pentru filme ca «Războiul Stelelor», aşa încât m-am angajat la M5 Industries, care e compania lui Jamie Heineman", a spus Kari.  Jamie Heineman  este unul din cei doi „Vânători de mituri". 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite