Olga Tudorache, sărbătorită pe scenă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De ziua sa de naştere, marea actriţă va juca la Teatrul Metropolis într-o piesă regizată de ea Una dintre cele mai mari doamne ale scenei şi filmului românesc, Olga Tudorache, îşi

De ziua sa de naştere, marea actriţă va juca la Teatrul Metropolis într-o piesă regizată de ea

Una dintre cele mai mari doamne ale scenei şi filmului românesc, Olga Tudorache, îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Nu într-un local luxos în care invitaţii să fie scorţoşi şi meniul pretenţios, ci acolo unde se simte domnia sa cel mai bine. Pe scenă, la Teatrul Metropolis, unde va juca în "Peşte cu mazăre" alături de Tamara Creţulescu.

Olga Tudorache, Marea Doamnă a atâtor generaţii de iubitori ai teatrului şi filmului, dar şi a atâtor generaţii de studenţi pe care i-a "şcolit", revine în această seară la Teatrul Metropolis, unde va oferi publicului, ca regizoare, dar şi ca protagonistă spectacolul "Peşte cu mazăre", de Ana Maria Bamberger.

Alături de actriţa septuagenară conform datelor din buletin, dar tânără pentru toţi aceia care îi iubesc spiritul puternic, se va afla Tamara Creţulescu. În această seară, teatrul românesc sărbătoreşte, pe scena de la Metropolis, ziua de naştere a unei vedete autentice a României, aniversarea unei actriţe care, de la debutul său din anul 1951 şi până astăzi, a ridicat zeci de ani săli întregi în picioare, extaziind publicul de toate vârstele.

Are zeci de premii, sute de cronici elogioase, o valoroasă distincţie care i-a fost acordată în anul 2006, Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în Grad de Mare Cruce, dar, cu toate acestea, nu şi-a pierdut nicio clipă modestia, iar pe chipul său nu s-a putut citi niciodată altceva decât forţă spirituală, demnitate, voinţă de fier, perfecţionism, dar şi o umanitate profundă, evidentă pentru cei intuitivi, descoperită de cei care au avut şansa de a-i sta prin preajmă.

Nu dă interviuri

De ani de zile, Olga Tudorache păstrează o demnă tăcere faţă de presă. De 15 ani lasă personajele să vorbească în locul ei. "Ar fi bine dacă actorul şi-ar putea menţine o tinereţe şi o curăţenie sufletească, acel elan, acea cinste în a juca şi a nu trişa!" acesta este crezul unei mari artiste.

Paradoxal, deşi se poate mândri cu o carieră strălucitoare şi cu faptul că a fost iubită de public, adorată de studenţii săi şi apreciată de critici, Olga Tudorache a declarat cândva că totuşi cea mai mare reuşită a vieţii sale este fiul său şi, acum, în ultimii ani, nepotul.

Într-adevăr, Olga Tudorache se poate bucura de faptul că Divinitatea a iubit-o şi i-a hărăzit nu doar şansa de a străluci în lumina reflectoarelor, ci şi pe aceea de a se număra printre norocoasele femei care au devenit mame în urma unei iubiri ca-n filme.

Valoarea cuvântului şi a tăcerii

Cristea Avram a fost bărbatul frumos şi talentat care i-a adus Olgăi Tudorache împlinirea vieţii sale, fericirea de a face un copil din mare iubire. Cea care dă mereu lecţii despre valoarea cuvântului şi a tăcerii, cea care răscoleşte sufletele cu fiecare apariţie, cea care crede că talentul fără puţin noroc nu face două parale, cea care a fost desemnată actriţa anului de către tinerii creatori ai Teatrului METROPOLIS este sărbătorită în această seară, cu dragoste, cu aplauze şi cu flori în luminile rampei.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite