Oferta muzicală a sfârșitului de an VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştefan Bănică jr, trupa Iris, cântăreaţa mexicană Anahi şi formaţia belgiană Vaya Con Dios se numără printre artiştii care vor susţine concerte de Sărbători. Ştefan Bănică jr dă mâine startul spectacolelor sale de Crăciun, cu un concert dintr-o serie de cinci, la Sala Palatului din Bucureşti.

Devenite deja o tradiţie, spectacolele de Crăciun ale lui Ştefan Bănică jr se ţin cu casa închisă pentru al nouălea an consecutiv. Astfel, seria de show-uri din 2010, iniţial patru la număr (programate la 16, 17, 18 şi 19 decembrie), s-a extins cu încă o zi, 20 decembrie, după ce biletele puse în vânzare s-au epuizat.

„Mi-am propus să creez o tradiţie din aceste concerte şi cred că am reuşit, pentru că deja suntem la al nouălea an consecutiv. Nu trişez în ceea ce fac pe scenă şi cred că oamenii apreciază lucrul acesta şi le face plăcere să ne întâlnim an de an. Încerc de fiecare dată să merg pe principiul că orice spectacol bine făcut, bine gândit este unic şi irepetabil.

În fiecare an mă gândesc la un repertoriu care să includă şi piese noi, dar şi cântecele pe care oamenii vor să le audă de fiecare dată", declara artistul. Cât despre playlistul din acest an, Bănică jr va cânta, pe lângă hituri precum „Doar o dată‑i Crăciunul", „S-o facem lată" sau „Găseşte-mi loc în inima ta", şi melodii mai noi, de pe albumul „Super Love", lansat în toamnă.

Concerte cu români şi străini

Anahi va cânta pentru a doua oară în România  Foto: Marian Vilău



Oferta concertistică a sfârşitului de an aduce publicului român şi alte show-uri susţinute de artişti autohtoni sau de staruri internaţionale.
Cântăreaţa mexicană Anahi (fosta membră a trupei RBD) revine vineri, 17 decembrie, în România, pentru un concert pe care îl va susţine, începând cu ora 19.00, la Arenele Romane din Bucureşti. Show-ul artistei face parte din turneul de promovare a albumului „Mi Delirio", apărut pe piaţă după destrămarea formaţiei RBD, anul trecut.

Tot vineri, trupa Vunk va cânta în clubul Prometheus din Capitală, de la ora 21.30. Cvartetul Ad Libitium şi Tudor Chirilă vor susţine un concert de muzică clasică, numit „The Sound of Christmas", sâmbătă, 18 decembrie, la Sala Arcub.

La 20 decembrie, trupa Iris va urca pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti pentru un spectacol de Crăciun. În aceeaşi zi, o altă trupă românească, Phoenix, va concerta la Opera Naţională din Capitală. În cadrul evenimentului „Symphoenix Unplugged", formaţia va interpreta melodii ca „Negru Vodă", „Baba Novac" sau „Pasăre de Foc".

Următoarele două zile (21 şi 22 decembrie) sunt dedicate celei de-a şaptea ediţii a Crăciunului Vienez, care se va desfăşura la Sala Palatului. De asemenea, la Teatrul Naţional din Bucureşti va avea loc, la 21 decembrie, concertul „Christmas in Vienna" - „Strauss
Festival Orchester Wien", urmând ca acelaşi concert să fie susţinut la 22 decembrie, la Ateneul Român, de la ora 17.00.

Cu două zile înainte de Crăciun, la 23 decembrie, solista grupului belgian Vaya Con Dios, Dani Klein, va concerta în clubul Fratelli Studios din Capitală. Iniţial, spectacolul fusese programat în noiembrie, însă din cauza unor probleme de sănătate ale artistei a fost reprogramat.Tot la 23 decembrie, Tudor Gheorghe va susţine spectacolul „Degeaba", pe scena Sălii Palatului.

Sezonul colindelor

Anahi va cânta pentru a doua oară în România  Foto: Marian Vilău

Dani Klein, solista trupei Vaya Con Dios, revine la București   Foto: Epa



Pe lângă spectacolele dedicate sărbătorii Crăciunului, artiştii români şi străini lansează în această perioadă tradiţionalele albume de colinde. Astfel, casa de discuri Universal Music a scos pe piaţă mai multe discuri de Sărbători ale unor muzicieni ca Mariah Carey („Merry Christmas II You"), Michael Bolton („Bolton Swings Sinatra, The Second Time Around") şi Annie Lenox („A Christmas Cornucopia"). Şi formaţia Pink Martini a dedicat acestei sărbători CD-ul „Joy to the World", apărut la casa A&A Records.

Oferta în materie de CD-uri de Crăciun a casei de discuri Sony Music constă în mai multe albume ale unor artişti ca Celion Dion („These Are The Special Times"), Neil Diamond („The Christmas Album") sau Boney M („Christmas With Boney M"). La MediaPro Music a apărut albumul „Vis de iarnă", semnat Andra, şi „Magia Colindelor", al lui Ştefan Bănică jr. Şi casa de discuri Cat Music vine cu reeditări ale albumelor de colinde din anii precedenţi: „Colinde Magice" - Cleopatra Stratan, „Cele mai frumoase colinde"  - Cristina Rus şi „Christmas Songs"  - Jukebox.

Propunerile de la casa de discuri Roton sunt adunate într-o compilaţie semnată de artişti ca Inna, Akcent, Mandinga şi Alexandra Ungureanu, care se numeşte „I Need You For Christmas" şi o alta semnată de Louis Armstrong, Elvis Presley şi Andy Williams, „Povestea cântecelor de Crăciun".

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite