Oceana, un talent moştenit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Albumul de debut al artistei, care va poposi şi pe scena B’estfest, are un succes nebun şi a fost lansat şi în România. Tânăra s-a născut într-o familie în care cuvântul „muzică” era pe buzele tuturor.

În urmă cu doar câteva luni era o simplă voce care ne îmbia, ce-i drept, pe nişte acorduri molipsitoare, să fredonăm alături de ea „Cry, Cry” (Plângi, plângi). Acum, Oceana este o cântăreaţă în adevăratul sens al cuvântului. A lansat albumul de debut „Love Supply”, a ocupat prima poziţie în topul legal al celor mai descărcate piese şi se pregăteşte să cucerească clasamentele internaţionale.

Piesele ei sunt inspirate din viaţa personală. În primul single de pe album, „Cry, Cry”, cântăreaţa spune povestea unei prietene din copilărie, care a cunoscut un bărbat mai în vârstă şi din cauza relaţiei cu el s-a abătut de la calea dreaptă.

„Textele mele vorbesc despre situaţii din viaţa mea şi a celor apropiaţi mie”, spunea tânăra în vârstă de 25 de ani la lansarea albumului. „Şi deşi unele piese sunt triste, încerc să scot în evidenţă faptul că niciodată nu trebuie să încetezi să crezi sau să te laşi păgubaş. Vreau ca muzica mea să transmită bucurie şi fericire şi, în acelaşi timp, să scoată din cotidian”, a adăugat ea.

O familie muzicală

Mama Oceanei, un designer haute-couture german, s-a mutat la Paris, unde a simţit imediat fascinaţia scenei muzicale variate din Oraşul Luminii. Fiind atrasă de ritmurile africane, îşi petrecea fiecare seară în cele mai în vogă cluburi de reggae. Acolo, ea a cunoscut un muzician din Martinica, de care s-a îndrăgostit.

În scurt timp s-a născut Oceana, care şi-a petrecut copilăria în Paris, unde tatăl ei lucra ca DJ şi cânta în mai multe cluburi. Pentru că susţinea destul de des turnee în jurul lumii, Oceana şi mama ei s-au mutat la bunicii tinerei, în apropierea Hamburgului, dar făceau multe călătorii între cele două oraşe.

„Primeam foarte multe cărţi poştale ilustrate, din toată lumea, de la tata. Mi-a trimis fotografii şi înregistrări video de la diferite apariţii şi mă gândeam că e grozav să am un tată muzician, chiar dacă nu mă lua de la şcoală şi nu era prezent la spectacolele mele de balet. Nu am avut niciodată o viaţă normală de familie, aşa cum o percep mulţi oameni”, a declarat tânăra cântăreaţă.

Şi chiar dacă nu îl avea pe tatăl ei aproape, tot într-o familie de muzicieni a ajuns. Bunicii ei erau artişti, şi încă unii apreciaţi, iar în casa unde şi-a petrecut adolescenţa veneau cântăreţi, artişti şi oameni din industria filmului.

Într-o zi, Oceana a făcut cunoştinţă cu Maceo Parker, prieten de familie, care a încurajat-o să înceapă o carieră în muzică. Ea a cântat de multe ori alături de acesta pe scenă, iar anul trecut Parker a fost cel care a convins-o să lanseze un album. Scris la Londra şi înregistrat la New York, „Love Supply” este un material energic, pe care Oceana a îmbinat stiluri precum pop, funk, jazz, soul,  R n’B şi reggae.

În copilărie a luat­ lecţii de balet, a dansat în studiouri, iar la cinci ani a primit un rol într-un film regizat de Lars Becker. În liceu a câştigat o bursă de muzică şi a luat lecţii de canto de la cântăreaţa italiană Etta Scollo. Oceana a trăit până în prezent la Paris, Hamburg, Londra, New York, Los Angeles şi o perioadă în Martinica, din dorinţa de a-şi descoperi rădăcinile. În afară de muzică, tânăra şi-a prezentat interesul pentru modă şi fotografie, iar în Germania a fost coregraf pentru mai multe formaţii.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite