Oana Pellea, preferată în locul actriţelor lui Almodovar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românca a fost aleasă pentru rolul dintr-o comedie realizată de regizorul Oliver Parker după ce acesta a căutat printre actriţele din foarte multe ţări La fel ca foarte mulţi dintre

Românca a fost aleasă pentru rolul dintr-o comedie realizată de regizorul Oliver Parker după ce acesta a căutat printre actriţele din foarte multe ţări

La fel ca foarte mulţi dintre actorii români, Oana Pellea face parte din categoria celor care, dacă s-ar fi născut în Statele Unite ale Americii şi nu pe plaiuri mioritice, ar fi fost probabil abonată la anuale nominalizări la Oscar.

Spre bucuria noastră, Oana Pellea este româncă, dar acest lucru nu a fost un impediment în calea unei cariere de succes şi a şansei de a fi remarcată de regizori de vază. Recent, ea a fost aleasă să joace în limba engleză rolul Ritei din filmul "I Really Hate My Job" ("Am o slujbă naşpa rău"), care are premiera oficială în România mâine-seară, de la ora 20.00, la Cityplex.

Echipa filmului a căutat actriţa potrivită acestui rol mai mult timp, castingul având loc în America de Sud, în SUA, în Marea Britanie şi în Spania, printre actriţele apreciate de regizorul Pedro Almodovar.

"A fost un rol foarte râvnit, pentru că este foarte ofertant.... Agentul meu mi-a trimis scenariul. Mi-a plăcut. M-au chemat la Londra unde am avut o întâlnire cu regizorul Oliver Parker. Am stat de vorbă, am lucrat puţin pe text... şi gata.

Ce m-a recomandat? Nu ştiu, nu pot spune eu, ar trebui întrebaţi cei care m-au ales. Probabil un anumit temperament, fiind vorba de o sud-americancă, o fărâmă de talent dacă s-o găsi şi un strop de umor... dacă oi avea...", spune, modestă, marea actriţă, care va fi invitatul special al galei de premiere a filmului în România. Urmează lansarea filmului la Londra, în ianuarie 2008.

Oana Pellea, într-un rol-surpriză

Filmul "Am o slujba naşpa rău" este o comedie, dar are şi ceva emoţionant şi dramatic, despre care regizorul Oliver Parker spune că este ca şi cum ai privi într-un acvariu cu peşti tropicali, cu atât de multe culori, culturi şi personalităţi diferite, ceva foarte adevărat pentru viaţa reală din Londra.

"Nu ştiu să fac reclamă. Dar dacă vă face plăcere să vedeţi un film cu un scenariu inteligent, o comedie care e puţin mai mult decât o comedie, dacă vreţi să aveţi voluptatea unor replici spumoase şi să vedeţi actriţe excelente şi inteligente cum sunt Shirley Henderson, Nev Cambell, Maxwell, Lara, atunci duceţi-vă la film. În schimb, dacă doriţi comedie uşoară, vulgară, silicoane pe ecrane... nu vă duceţi pentru că... veţi fi dezamăgiţi", spune Oana Pellea.

Bucuria muncii cu oameni de valoare

Echipa filmului a cucerit-o pe artista noastră care duce mai departe cu succes un nume atât de iubit de români, Pellea: "Am lucrat cu patru actriţe extraordinare, într-o echipă ideală profesionistă şi caldă uman. M-am simţit realmente fantastic. Regizorul este unul foarte apreciat în Marea Britanie şi recunoscut pentru faptul că ştie să lucreze cu actorii. Ceea ce pot să certific şi eu, din plin. Doresc tuturor actorilor o astfel de experienţă... o bucurie".

În România, Oana Pellea a fost apreciată mai ales în nenumărate roluri dramatice, dar în Anglia, toţi cei care au urmărit filmul sau au asistat la turnarea sa au fost convinşi că ea a jucat numai în comedii: "Mi-aş dori o ţară în care să fiu "bănuită" că le pot face pe amândouă. Fiecare popor are umorul lui. Eu am fost mulţumită când pe platoul de la "Am o slujbă naşpa rău" s-a întrerupt de două ori filmarea... pentru că operatorul râdea şi a mişcat camera... Mai mare compliment la o comedie nu cred că există", ne asigură Oana Pellea.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite