Oana Cuzino ar vrea un talk show social

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acelaşi doctor, aceeaşi pastilă, în fiecare dimineaţă la aceeaşi oră, vreme de şapte ani. Oana Cuzino este cea care prescrie reţete de sănătate şi stil de viaţă la emisiunea „Ce se întâmplă, doctore?“.

Întrebarea „Este real sau doar o imagine creată de presă?“, pare cu atât mai legitimă pentru telespectatorul care gândeşte liber cu cât prezenţa omului de televiziune pe micul ecran este mai longevivă.

Oana Cuzino, doctoriţa de la PRO TV, se supune acestei retorici, căreia îi dă un răspuns tranşant, de bisturiu: „Cât priveşte imaginea respectivă, ea este subiectivă.

Eu ştiu doar că îmi place ceea ce fac şi că lucrurile au evoluat treptat. La început, aveam doar o pastilă medicală zilnic şi răspundeam direct oamenilor la mailuri.

Extinderea brandului CSID s-a făcut din mers, pe măsură ce atât eu cât şi Beatrice Oşanu, colaboratoarea şi colega mea (şi redactorul şef al revistei «Ce se întâmplă, doctore ?») hotăram că informaţia chiar este necesară. Mie îmi place să fac lucrurile riguros, să dau o informaţie utilă şi corectă omului, să nu las loc de interpretări“, declară Oana Cuzino.

Practică medicina antiaging

Argumentaţia unui om îndrăgostit de ceea ce face poate suna şi astfel: „Doar ca exerciţiu de imaginaţie aş putea să mă văd făcând altfel de emisiuni. Deci, doar ca idee, vreodată, m-ar atrage un format live, gen talk show, în care să fie puse în evidenţă şi aspecte sociale particulare ale vieţii în România.

Este impresionant cât de mare legătură au acestea cu sănătatea noastră, cu modul în care ne educăm copiii sau cum ne continuăm educaţia noi, ca adulţi”, spune Oana Cuzino. În medie, primeşte zilnic 30 de e-mailuri de la oamenii cu probleme medicale sau preocupaţi de sănătatea lor.

Chiar dacă nu apucă să răspundă fiecăruia direct, o face prin intermediul emisiunii sau prin articole în revistă ori pe pagina „Ce se întâmplă, doctore?” de pe site-ul­­ www.stirileprotv.ro. În prezent, Oana Cuzino practică medicina antiaging la clinica unui apreciat profesor din Capitală, gerontoprofilaxia şi metodele healthyaging şi antiaging fiind adevăratele ei pasiuni. Până acum patru ani a lucrat la Institutul Ana Aslan unde şi-a făcut specializarea în geriatrie.

 „Nu mi-a impus nimeni vreun format“

 „În 2005, am renunţat la spital pentru că am reuşit să creăm brandul «Ce se întâmplă, doctore?» cu revista, site-ul, emisiunea de sâmbătă «Stilul Oana Cuzino», chiar şi cu o pastiluţă radio.

Toate acestea mă solicitau, de aceea am optat pentru un cabinet mai mic“. Pentru că priveşte de obicei la partea plină a paharului, vede doar avantajele de a fi persoană publică în România, nu şi dezavantajele. „Oamenii sunt prietenoşi pentru că deja au impresia că te cunosc şi că eşti o persoană de încredere.“ Îi place colaborarea cu postul PRO TV pentru că „nu mi-a impus nimeni vreun format şi am avut foarte multă libertate de a crea.

Acesta este farmecul -  nu ţi se impune nimic, eşti încurajat să vii cu idei inovatoare şi să optezi pentru volumul de lucru pe care îl suporţi”. Fetiţei ei, Naomi, în vârstă de şase ani, îi insuflă valorile în care ea însăşi crede: adevăr, autenticitate, perfecţionare permanentă. „Cred că trebuie să le insuflăm copiilor noştri mai multă grijă faţă de oamenii din jur şi să îi lăsăm mai mult în natură, aproape de animale şi plante.“

Stilul Oana Cuzino

Portretul unei vedete definit prin felul în care se îmbracă, mănâncă şi îşi hrăneşte spiritul se traduce astfel în cazul Oanei Cuzino: vestimentaţie - smart casual; dieta - healthy şi variat, din toate câte puţin; sport - înot, jogging; cărţi - toate cărţile lui David Lodge; filme - „RockanRolla“ şi toate producţiile lui Guy Richie; timp liber - călătorii, lectură.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite