O stea pentru Radu Beligan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a treia stea de pe Walk of Fame din Piaţa Timpului din Capitală a fost acordată, ieri, celui mai longeviv actor român, maestrul Radu Beligan. Varianta românească a celebrului „Walk of Fame“ din Hollywood a fost inaugurată la începutul anului. Primele două stele sunt ale lui Florin Piersic şi Victor Rebengiuc.

La venerabila vârstă de 92 de ani şi după mai bine de 70 de ani de carieră, actorul Radu Beligan a mai primit o recunoaştere din partea comunităţii pentru valoarea pe care a adus-o scenei româneşti: o stea pe Walk of Fame din Piaţa Timpului.

Ceremonia care a avut loc ieri, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, a început la ora 13.00 şi a debutat cu discursul actorului George Ivaşcu. „Cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului dorim să acordăm o stea pe Aleea Celebrităţilor pentru tot ce a făcut şi face pentru teatrul românesc, mesagerului  poveştilor, purtătorului de gânduri, maestrului Radu Beligan - Omul care imită oameni, care vorbeşte despre oameni", a spus George Ivaşcu, director general al Teatrului Metropolis.

„Sunt gata de plecare... "

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, prezent la eveniment, i-a acordat marelui actor Cheia Bucureştiului, în semn de respect şi apreciere. La rândul său, Radu Beligan i-a cerut lui Oprescu să readucă Bucureştiul la valoarea de altădată. „Vreau să facem Bucureştiul ce a fost pe vremuri, micul Paris", a spus marele actor. Maestrul a primit recunoaşterea publicului fără a face prea mult caz de acest eveniment, a fost natural şi relaxat. „Mie nu-mi plac microfoanele şi interviurile. Alţii vor asta, eu nu. Eu îmi doresc să trăim mai bine şi să vină lumea la teatru să vadă ce facem", a spus Radu Beligan.

Ca şi pe scenă, umorul său subtil a stârnit râsetele celor prezenţi şi a destins atmosfera. Întrebat cum se simte, acesta a răspuns „gata de plecare" după care a urmat o pauză, apoi a continuat: „Mă simt gata de plecare, mă duc la Piatra Neamţ să joc". 

"Eu îmi doresc să trăim mai bine şi să vină lumea la teatru să vadă ce facem.''
Radu Beligan actor

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite