Nudul, soluţie de criză la Romanian Fashion Week

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei peste 3.000 de spectatori prezenţi miercuri la Sala Polivalentă din Iaşi, la Romanian Fashion Week, au avut parte de surprize.

Pe podium au defilat peste 200 de modele, care au prezentat 16 colecţii semnate de designeri români. Una dintre cele mai reuşite colecţii a fost „Irina Schrotter Men", semnată de Răzvan Ciobanu. „Eu nu mă pricep deloc la moda bărbătească, l-am lăsat pe Răzvan Ciobanu să decidă în totalitate ce va face. E tineresc, e mult mai îndrăzneţ, dar respectă definiţia mărcii Irina Schrotter: este de calitate, e puternic", a declarat femeia de afaceri.

A urmat colecţia Adelinei Ivan, care a optat pentru imprimeuri florale din bumbac şi satin gri, argintiu, roşu închis şi albastru electric, iar colecţia Cristinei Nichita a impresionat prin rafinamentul şi eleganţa femeii din anii '40.

Rumoare, stupoare şi aplauze au trezit în sală manechinele care au defilat pentru George Hojbotă, iar punctul culminant a fost atins în momentul în care unul dintre manechine a apărut complet dezbrăcat pe scenă. Extravaganţa şi nonconformismul au fost salutate cu aplauze de publicul ieşean. Creatorul a oferit şi explicaţia modelului gol de pe scenă: simbolizează criza.

„Cred că am adaptat foarte bine colecţia la criza actuală. Criza se accentuează în timp şi noi am putea fi tentaţi să renunţăm să mai purtăm haine de calitate. Suntem prea săraci ca să ne luăm lucruri care rezistă numai un sezon", a explicat George Hojbotă.

La extreme

Ieşenii au umplut Sala Polivalentă miercuri seară, când s-a dat startul Festivalului de Modă. Sala era arhiplină, iar temperatura trecuse cu mult peste 30 de grade. Cei prezenţi la eveniment nu s-au dat bătuţi, au folosit ce aveau la îndemână pe post de evantai, au cumpărat băuturi răcoritoare şi au aşteptat cu sufletul la gură colecţiile creatorilor de modă.

În spatele scenei, temperatura era cu cel puţin 10 grade mai ridicată, dar asta nu le-a împiedicat pe modele să arate excepţional şi să se mişte într-un timp record. Căldura din culise şi din sală au atras însă nemulţumirea organizatorului Irina Schrotter. „Din păcate, nu ne putem desfăşura în condiţii optime, temperatura este insuportabilă, dar asta e România", a spus cu dezamăgire Irina Schrotter.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite