Nicola: „Noul album justifică timpul în care nu am apărut“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicola: „Noul album justifică timpul în care nu am apărut“
Nicola: „Noul album justifică timpul în care nu am apărut“

După trei ani de absenţă, artista se întoarce cu un nou album, „Thank You“. O mare parte din versuri sunt compuse chiar de ea şi sunt de dragoste. Cântăreaţa spune că a scris astfel de texte, pentru că îi place la nebunie acest sentiment.

De ce a întârziat atât de mult noul album? Oamenilor cărora le place muzica ta îl aşteaptă de ceva vreme...

În primul rând, eu eram cea mai nerăbdătoare să se lanseze albumul ăsta. S-a lucrat cam trei ani la el şi, pentru că între timp au mai apărut şi alte piese, am mai amânat lansarea. „My Love“, care are cinci variante de fapt, a apărut în noiembrie,
 „Leave No Heart Behind“ a apărut anul trecut şi iar a întârziat lansarea albumului. Practic, materialul trebuia să fie lansat fără piesele astea în primăvara anului trecut, după participarea mea la Eurovision, cu „Fairytale Story“. Însă, apărând aceste două piese, am decis să amânăm lansarea.

Cum aţi ales primul single, „My Love“?

A fost o alegere foarte grea şi a mea, şi a casei de discuri. Ca să ne uşurăm munca, am luat piesele, le-am pus pe adresa mea de MySpace şi publicul a decis ca „My Love“ să fie primul single şi primul videoclip. Poate pentru că sunt şi nişte remixuri pe care lumea poate să danseze.

Aţi mers pe mâna lor...

Da, aşa e. M-am dus la Dan Popi, i-am arătat ce mesaje şi ce comentarii veneau acolo, l-am convins şi am făcut clip la piesa aceasta. Albumul este justificarea în faţa publicului a acestui timp în care nu am mai apărut pe sticlă. Timp în care lumea spunea că nu fac nimic. Mă bucur că, în sfârşit, am reuşit să vin cu acest album nou, la care am lucrat foarte mult. Sunt anumite piese la care instrumentele au fost trase live şi când decizi să lucrezi cu instrumentişti buni e mult de muncă. Nu mă plâng însă, a fost cea mai frumoasă perioadă.

Copiii tăi au ascultat piesele de pe album?

Ei au fost primii care au ascultat piesele. Cel mic îşi dă cu părerea de fiecare dată, are anumite piese preferate de pe albumul ăsta... Prima piesă care i-a plăcut a fost „Fairytale Story“, iar a doua, „Leave no Heart Behind“. Amândouă sunt balade. Iar el are 13 ani... Eu mă bucur foarte tare, pentru că amândouă sunt destul de complexe. Şi un copil la vârsta lui, poate ar fi ales altceva... Asta m-a bucurat foarte tare. Fiica mea are alte gusturi, ea este cu rock-ul. Ăsta mic are aceleaşi gusturi cu mine.



Versurile sunt compuse de tine?

Da, în afară de cover-ul de la „The Winner Takes It All“ şi „Leave no Heart Behind“, la care s-a lucrat cu compozitori de-afară, toate sunt compuse de mine. Inclusiv „My Love“.

Care este povestea din spatele acestei piese? Când ai compus-o?

Ar însemna să dau din casă şi nu vreau... (râde) Toată lumea mă întreabă ce e cu mesajul ăsta. Este direcţionat către cineva, dar n-am spus niciodată mai mult de-atât... Practic, toate piesele au nişte mesaje pe care am vrut să le transmit. Versurile nu sunt atât de comerciale precum celelalte, dar eu, ca autoare, consider că sunt cele mai bune texte ale mele de până acum. Cred că am fost foarte, foarte inspirată în perioada asta. Poate şi pentru că am fost mai liniştită, mai relaxată...

Majoritatea sunt piese de dragoste...

Da, eu întotdeauna am avut texte dragoste. Am totuşi o piesă, „Omule de pe stradă“, unde comunic cu oamenii. De exmplu cei care ar trece acum pe lângă mine, pe stradă. Eu mi-am imaginat că vorbesc cu ei. Practic, e tot un mesaj de dragoste, dar e pentru oameni. Întotdeauna am făcut texte de dragoste pentru că mi-a plăcut să scriu piese cu un astfel de mesaj. Mie îmi place sentimentul ăsta de dragoste. Îmi place ca lumea să iubească, îmi place să iubesc eu.

În videoclip am văzut o schimbare uimitoare de look. De ce această schimbare?

Pot să spun că ăsta este primul videoclip la care i-am lăsat pe alţii să facă tot. Maurice Munteanu a gândit imaginea, Alex Abagiu a făcut make-up-ul, Dragoş Buliga a făcut regia. Am mai lucrat cu ei. Lui Alex nu i-am spus nicio­ dată nimic. Cu Maurice nu am mai lucrat, dar ştiam că e foarte bun şi am avut curajul să mă las pe mâinile lui, chiar şi în momentul în care mi-a spus că-mi pune peruci. Când a  venit cu o rochie foarte scurtă am zis: „Wow!“. Iar el mi-a spus: „Da, cu asta o să te îmbraci!“.

Schimbarea asta înseamnă un nou început pe plan muzical?

Eu zic că e o continuare a ceea ce am făcut în toată cariera mea. Dar fiecare om trece prin etape. Mie întotdea­una mi-a plăcut să vin cu ceva nou. Şi pe acest album există noutăţi. Faptul că am compus eu câteva piese şi asta e o noutate pentru unii.

Piesa „My Love“ a fost difuzată deja în America. Cum a ajuns acolo?

Povestea este foarte lungă. Acum câteva luni am primit un mail de la cineva care n-a fost niciodată în România. Un prieten i-a adus ca suvenir un album de-al meu. Acest om mi-a trimit un mesaj privat pe MySpace, unde îşi manifesta interesul pentru această piesă şi mă ruga foarte mult să i-o trimit. Mi-a spus că are un prieten la un post de radio din Phoenix, Arizona, şi că vrea să i-o dea să o difuzeze.

Am spus OK. Atunci nici nu ştiam dacă o să apară pe albumul ăsta. Am trimis piesa şi n-am mai comunicat o lună. Apoi am primit mesaje de la români din Phoenix, care mi-au spus că au rămas blocaţi când au auzit că Nicola e difuzată pe un post de radio american. Asta a fost confirmarea. Mai târziu am primit şi un mail de la acest om, care mi-a spus că piesa este difuzată.

Îţi lansezi albumul la Mamaia...

Ne-am gândit foarte mult la locul de lansare. Şi am zis că nu ar putea fi altul mai potrivit decât la Mamaia, unde aş putea să am un recital. S-a vorbit şi am obţinut un concert de 30 de minute, în această seară. N-o să cânt doar piesele de pe acest album, o să reiau şi hiturile importante. O să fac o întoarcere în timp, prin cariera mea. O să am plăcerea să cânt cu bandul şi o să-i prezint pe băieţii cu care lucrez, pentru că am apărut cu ei doar de două ori. O să arăt publicului cum sunăm noi live.

Cred că va fi o atmosferă superbă. Vor fi şi surprize. Îmi pare tare rău pentru că e o piesă la care ţin foarte mult, „Omule de pe stradă“, doar chitară-voce, pe care am imprimat-o cu Nicu Patoi şi mi-a părut rău să aflu că el nu poate să vină, pentru că are concert cu Bănică în altă parte. Aş fi vrut să cântăm piesa asta... O să cânt însă „Lângă mine“, care a fost lansată tot la Mamaia. Dacă mă gândesc, pot să fac multe legături cu Mamaia.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite