VIDEO Nicu Covaci „face valuri“ încă o dată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o scrisoare deschisă, Nicu Covaci, membrul formaţiei Phoenix, readuce în atenţie lupta pe care o dă în instanţă pentru drepturile de autor ce i se cuvin pentru unele dintre piesele sale, lansate înainte de 1989.

„Până în anul plecării (din ţară - n.r.) aveam informaţia, de la cunoştinţe ce lucrau la Electrecord şi în magazine, că s-au vândut cam 460.000 de discuri «Cantafabule». (...). Spre marea mea surprindere, nu numai că la Uniunea Compozitorilor nu se afla nicio sumă, dar nici din discurile ce le vedeam pe piaţă (vezi «Cantafabule») nu am primit nimic", scrie Covaci. Muzicianul mai spune că a înregistrat cu formaţia Phoenix câteva piese pentru filmul „Nemuritorii", regizat de Sergiu Nicolaescu: „Sergiu Nicolaescu m-a scos de pe generic, de îndată ce am plecat din ţară, iar drepturile mele de autor au intrat în alte buzunare".

Un cântăreţ acuză

„«Nemuritorii» pot fi găsiţi pe internet (...), iar eu n-am primit încă, nici după 40 de ani, drepturile de autor",  susţine Covaci. Contactat de „Adevărul", regizorul şi-a exprimat indignarea faţă de afirmaţiile lui Nicu Covaci: „Omul acesta minte. Nu l-am scos de pe generic. El se judecă cu diverse instituţii şi se foloseşte de numele meu.  Ce legătură am eu, ca regizor, cu drepturile de autor? Cine dădea banii pe drepturile de autor? Producătorul! Melodiile respective nu au fost înregistrate special pentru film, ele erau pe piaţă la momentul când am făcut filmul, iar cel care a semnat coloana sonoră a fost Tiberiu Olah. Nicu Covaci trebuie să lămurească această problemă cu ORDA. Eu nu am altă «vină» decât aceea că am fost societar la CINE-TV, societatea care a distribuit filmul în anii '90. În condiţiile acestea, nu-mi aduc aminte să mă fi dat pe mine în judecată", a punctat Sergiu Nicolaescu. 

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite