Sergiu Nicolaescu a început filmările la comedia „Poker“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Nicolaescu a început filmările la comedia „Poker“
Sergiu Nicolaescu a început filmările la comedia „Poker“

Regizorul Sergiu Nicolaescu a început filmările la „Poker“. Pelicula este a doua comedie din cariera sa, după „Nea Marin Miliardar“.

Produs de MediaPro Pictures, „Poker“ este povestea a patru vechi prieteni care se regăsesc în tipologii reprezentative pentru societatea românească: politicianul veros, mafiotul fără scrupule, medicul fără conştiinţă, prostituata parvenită. Scenariul scris de Adrian Lustig este o adaptare a piesei de teatru ce se joacă cu succes de mai bine de cinci ani la Teatrul de Comedie.

De altfel, Nicolaescu a păstrat o parte din distribuţia spectacolului: Vladimir Găitan, în rolul lui Horia, chirurg estetician de succes, Valentin Teodosiu, în rolul senatorului Claudiu. Jojo interpretează o fostă prostituată (Monica), devenită amanta oficială a senatorului. Acestora li se alătură Horaţiu Mălăele, în rolul lui Titel, şeful unui clan mafiot, şi Ion Riţiu - Marcel, „milionar în America“ şi câştigător al tuturor partidelor de poker jucate de cei patru prieteni.

Revoluţia din Democratistan

image

„Poker“ a fost unul dintre scenariile câştigătoare în sesiunea noiembrie - decembrie 2007 a concursului CNC, însă Nicolaescu a  trebuit să finalizeze alte două proiecte înainte de a-l începe. „Cred că subiectul e mai actual ca niciodată şi reflectă întocmai realitatea - mai ales cea politică - a României de astăzi“, susţine regizorul. Marele său regret este că  filmările au început prea târziu pentru a mai putea fi lansat înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie, aşa cum îşi planificase iniţial.

Prima zi de filmare a debutat în Studiourile MediaPro de la Buftea, cu câteva secvenţe din timpul Revoluţiei din Democratistan. Asemănările cu anumite imagini de la Revoluţia din 1989, nu sunt deloc întâmplătoare.

Cele mai multe secvenţe vor fi filmate la Palatul Snagov, la Facultatea de Arhitectură, Spitalul Bagdasar - Arseni, un azil de bătrâni, Aeroportul Otopeni. Filmările vor dura patru săptămâni. Lansarea este programată în primăvara anului viitor.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite