Marius Nedelcu, succes fără Akcent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Nedelcu, succes fără Akcent
Marius Nedelcu, succes fără Akcent

S-a despărţit de Akcent acum mai mult de un an, dar se descurcă foarte bine în cariera solo. Vara aceasta, Marius Nedelcu a susţinut concerte şi la vest de România, în Polonia, dar şi la est, în Liban şi în Siria.

Cariera solo pe care şi-o pregătea înainte de a părăsi trupa a început să dea roade. În această vară, Marius şi-a lansat cel de-al doilea single, „Obsession“, şi a susţinut concerte în Polonia, unde are deja un public fidel de pe vremea când făcea parte din Akcent, dar şi în Orientul Mijlociu, un spaţiu în care nu prea ajung cântăreţii români.

La Damasc şi Beirut nici el nu ştie cum a ajuns. „Naiba ştie cum am ajuns să cânt acolo. A venit o solicitare, eu nu ştiam că piesele mele sunt cunoscute acolo. M-am mirat, apoi m-am bucurat. M-am simţit excelent şi sper să mă mai duc“, spune Marius despre ocazia de a cânta în lumea arabă.

Fostul membru Akcent a fost plăcut surprins de publicul pe care l-a avut la concertele susţinute în Siria şi Liban: „Publicul e diferit, dar nu e cum ne imaginăm noi, nu sunt reci şi nu sunt înfăşuraţi în cârpe. Pe stradă sunt foarte multe femei acoperite, însă în club, nu ştiu de unde au ieşit toate în fuste scurte, care mai de care mai machiate şi mai aranjate.“ Marius a petrecut o săptămână în această vară în cele două ţări din Orientul Mijlociu.

Mai multă libertate

Despărţirea de trupa Akcent s-a produs şi din cauza apariţiilor în concerte. După ce Marius Nedelcu a fost înştiinţat că nu mai face parte din formaţie, presa a relatat că problemele din trupă erau legate şi de modul diferit în care Marius şi ceilalţi colegi de trupă vedeau evoluţia calitativă a prestaţiilor live.

În timp ce fostul membru Akcent îşi dorea ca trupa să cânte 100% live, colegii săi considerau că asta ar însemna o cheltuială în plus pentru ei. „Acum am şi dansatori, am şi backing vocals, am cântat şi cu band, am făcut tot ce am vrut“, spune mulţumit Marius despre evoluţia carierei sale post-Akcent. În luna iulie a anului trecut şi-a lansat primul album solo, „By Myself“, iar în primăvara aceasta a susţinut, împreună cu Alexandra & Alec şi o trupă de instrumentişti, primul concert unplugged românesc transmis live pe internet.

image

Marius, alături de trupa lui de dansatori la Beirut



În ton cu mai multe trupe şi artişti din ţară, Marius e de părere că viitorul muzicii imprimate pe disc nu mai are nicio şansă. „Albumele nu mai au nici un viitor în România. Din păcate, internetul ne omoară albumele“, crede cântăreţul, care, în schimb, se pregăteşte să lanseze un nou single în acestă toamnă.

Polonia, ţara adoptivă

Succesul pe care l-a avut în Polonia împreună cu Akcent nu l-a părăsit nici după ce nu a mai făcut parte din trupă. Publicul din această ţară nu i-a uitat trecutul şi continuă să fie atent la apariţiile lui.

„Acolo am avut şase single-uri cu Akcent, plus două ale mele. Atunci când lansezi atâtea piese într-o ţară, eşti deja ca la tine acasă. Polonia e singura ţară, în afară de România, în care sunt recunoscut pe stradă. În rest, nu pot să spun că mai e vreo altă ţară în care mă recunoaşte cineva“, povesteşte cântăreţul despre legătura sa specială cu publicul polonez.

Marius a participat şi anul trecut şi anul acesta la Sopot Hit Festival, cel mai mare festival din Polonia. În plus, pentru că s-a implicat timp de câţiva ani în managementul celui mai mare club de fitness din ţară, pe lângă ocupaţia sa principală legată de muzică, Marius şi-a deschis în această primăvară şi propria sală de aerobic.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite