„Naşa“, faţa amuzantă a mafioţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi este ultima zi de filmare pentru o nouă comedie cu mafioţi, în care rolul principal este deţinut de o actriţă americană. „Naşa“, un film vorbit pe jumătate în engleză, pe jumătate în română, s-a filmat în 21 de zile, în mai multe locuri din Bucureşti.

Pe o stradă mică din zona Unirii, în apropiere de Popa Nan, o echipă de filmare, la a cărei timonă stă regizorul debutant Virgil Nicolaescu, a intrat în pauză de masă. Este ora 22.00, oră la care majoritatea oamenilor se spală pe dinţi şi se pregătesc de culcare. „Prânzul târziu" are loc în terasa minunatei vile cu aspect retro (construită de fapt în anii '90), care, în filmul „Naşa", este reşedinţa eroinei Jennifer, interpretată de actriţa americană Whitney Anderson (27 de ani). În film mai joacă Dragoş Bucur, Răzvan Vasilescu, Alex Velea, Jojo, Laura Cosoi şi Florin Busuioc, în rolul preotului Pafnutie, a cărui trăsătură distinctivă este barba stufoasă şi lungă.

Vila albă are etaj şi mansardă, dar şi o peluză cu statui. Treptele casei le sunt de folos cascadorilor, care plonjează pe o grămadă de saltele. Însă momentan, curtea cu peluză şi cu statui albe este plină de zumzetul caracteristic unei terase. Echipa de filmare şi actorii stau la mese albastre, de plastic, pe care ulterior le vor muta, pentru a putea filma la baza ­scărilor.

Cascadorii, pe saltele

În jurul orei 22.45, pauza de masă s-a terminat, iar trei cascadori repetă scena pe care o vor turna în curând. Protagonistul este dublura lui Răzvan Vasilescu, interpretul avocatului familiei. Secvenţa este delicată şi destul de periculoasă, pentru că avocatul încearcă să intre în casă, iar cei doi contabili deveniţi mafioţi îl vor lua la bătaie şi toţi trei vor cădea pe scări.

Procedurile sunt relativ complicate după repetiţie. Cascadorul lui Vasilescu se echipează cu un brâu tare, pentru a nu se răni în timp ce ceilalţi doi îl vor târî pe scări, în vilă. Apoi, baza treptelor este încercuită cu câteva saltele, care să atenueze şocul atunci când cascadorii vor „ateriza" pe ele.

În timp ce se filmează, una dintre fetele de la machiaj se amuză: „Ifrimii sunt geniali", spune ea despre cei doi fraţi actori care joacă rolurile unor contabili care intră în Mafia. Şi adevărul este că cei doi sunt foarte populari pe platourile de filmare, glumeţi şi mereu dispuşi să-i amuze pe cei din jur.

Se filmează în stradă, cu camerele aţintite asupra uşii de la intrare, prin gardul de fier forjat pe stil vechi. Pentru că circulaţia nu a putut fi oprită, un asistent de producţie cu walkie-talkie stă în capătul străzii şi avertizează echipa atunci când o maşină este pe cale de a întrerupe secvenţa care se filmează. „Atenţie, maşină!" se aude periodic la aparatul de emisie-recepţie de la brâul unui alt asistent de producţie, aflat mai aproape de „focul acţiunii".

Regizorul Virgil Nicolaescu este sprijinit de producătorul Jesus del Cerro, cu state vechi la Media Pro Pictures. Acesta din urmă are în palmares titluri precum „Ho, ho, ho" şi „Contratimp". Filmările pentru „Naşa" se încheie chiar azi şi filmul va intra curând în post-producţie.

„Naşa" este povestea unei profesoare din Statele Unite, căsătorită cu un afacerist român de succes (Dragoş Bucur), care este arestat din senin. Jennifer este şocată să afle că soţul ei era membru al unei familii mafiote şi, pentru a-şi putea întreţine copilul (Bogdan Iancu) şi a plăti avocaţii soţului ei, îşi creează propria familie mafiotă, din doi contabili (jucaţi de fraţii Gheorghe şi Lucian Ifrim) şi alte personaje care până atunci respectau legea cu stricteţe.

Idei preconcepute despre România

Intru în casă prin garaj, merg repede pe scări şi apuc doar să admir în trecere camerele spaţioase şi ferestrele înalte ale casei, până ajung la mansardă, pentru a o cunoaşte pe Whitney Anderson. Este îmbrăcată într-o rochie verde, are câteva şuviţe de păr prinse într-un bigudiu imens şi, aşa cum se obişnuieşte la filmările interminabile, poartă papuci comozi, pentru ca pantofii cu toc să nu-i distrugă picioarele.

Whitney insistă să mergem într-o cameră mai intimă, „pentru a crea o legătură între noi", după cum spune. Are ochii verzi şi, în ciuda programului agitat de filmare şi a orei târzii, este extrem de energică şi chiar vorbăreaţă. Stăm pe o canapea într-o sufragerie spaţioasă, în care mobila veche contrastează cu plasma uriaşă şi în care sunt răspândite poze cu ea şi Dragoş Bucur, arătând ca un cuplu fericit. „Atunci când mă pregăteam pentru rol, am simţit teama oamenilor faţă de România. Toată lumea mă sfătuia să fiu precaută", povesteşte Whitney.

A acceptat rolul pentru ­că-şi dorea să viziteze România şi s-o cunoască mai bine, dincolo de prejudecăţi şi de... Dracula. „Istoria României mi se pare foarte interesantă, de la perioada comunistă, la Transilvania şi Dracula", spune actriţa râzând cu poftă, conştientă că tocmai a articulat un clişeu.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite