Muzica şi povestea vieţii lui Ţăndărică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joi a avut loc lansarea dublului album „Balkano live" al lui Ovidiu Lipan Ţăndărică, împreună cu un album biografic dedicat artistului. Cunoscutul membru al formaţiei Phoenix a participat la evenimentul de la standul Editurii Adevărul Holding de la Bookfest, în desfăşurare la Pavilionul Romexpo.

Dublul CD „Balkano live" e însoţit de biografia „Ovidiul Lipan Ţăndărică. Artistul", semnată de Dan Eberhat. Primul disc conţine piese interpretate împreună cu Fanfara Zece Prăjini, iar pe cel de-al doilea amatorii îl pot asculta pe muzician alături de Grupul Balcano.

La lansare au participat Ovidiu Lipan Ţăndărică şi autorul albumului biografic ce însoţeste dublul CD. „Trustul Adevărul Holding a avut ideea de a promova o părticică din cultura română. Energia mea muzicală s-a materizat în acest album şi în cele două CD-uri. Iniţiativa s-a concretizat datorită prieteniei mele cu Peter Imre, director general al trustului", a explicat muzicianul.

Dan Eberhat a povestit cum a luat naştere albumul biografic: „Pe Ovidiu Lipan Țăndărică l-am văzut și eu, ca tot românul, mai ales la emisiuni de televiziune. Dar au fost trei momente în care am văzut mai mult decât imaginea distorsionată de tubul catodic sau de ecranul LCD. Prima oară în 1991, când Phoenix susţinea primul concert în România după vreo 14-15 ani.

Atunci l-am cunoscut ca artist. Mi-a plăcut. A doua oară, când a schimbat stilul şi mi s-a părut o copie românească - nici bună, nici rea, doar românească - a lui Bregovici. Şi nu mi-a mai plăcut la fel de mult. A treia oară l-am cunoscut într-un mod mai personal, l-am ascultat cum îşi deapănă povestea vieţii şi, de data asta, cred că am început şi să-l înţeleg. Cert este că, din nou, mi-a plăcut. De data asta, şi ca om, şi ca artist".

Vineri, la ora 14.00, Ion Cristoiu îşi va lansa, la Standul Editurii Adevărul Holding, două volume noi: „Mascarada de la Cotroceni" şi „Rolul sânilor în presa liberă". Sâmbătă, la ora 13.00, acelaşi spaţiu va găzdui lansarea studiului „România 1989. Autopsia unei revoluţii eşuate", de Malgosha Gago şi Willy Golberine, care va fi prezentat de Grigore Cartianu şi Ion Cristoiu.


„Energia mea muzicală s-a materizat în acest album şi în cele două CD-uri".
Ovidiu Lipan Ţăndărică, muzician

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite