FOTO/ VIDEO Monica Columbeanu şi-a luat cu forţa fetiţa de la Izvorani. Irinel riscă puşcăria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii, avocaţii şi executorul judecătoresc au intrat cu forţa pe domeniul lui Irinel Columbeanu. Miliardarul riscă să facă închisoare dacă Monica va face plângere penală. Monica a plecat, ieri după-amiază, de la reşedinţa soţului ei din Izvorani, împreună cu Irina. Zile întregi ea a fost ţinută la poartă în încercarea de a-şi lua copilul.

VEZI AICI FOTOGALERIE!

Monica Columbeanu a aşteptat mai bine de o oră la poarta vilei din Izvorani să-i fie încredinţată fetiţa. În jurul orei 15.30, autorităţile au forţat poarta pentru a intra pe domeniul miliardarului. Iniţial, Irina urma să fie scoasă din curtea reşedinţei cu o ambulanţă, tatăl ei susţinând că aceasta are rubeolă. După ce medicii au examinat-o, au constatat că fetiţa nu are această boală, astfel că a ieşit de pe proprietate de mână cu mama ei, amândouă zâmbind.

Avocatul Monicăi susţine că Irinel Columbeanu s-a opus până în ultimul moment executării silite, prin refuzul de a le permite soţiei şi celor care o însoţeau să intre în casă ori prin tentativa de a-şi ascunde fiica. Într-un final, Irina şi-a revăzut bucuroasă mama.

Mama şi fiica, din nou împreună

 „Fetiţa s-a bucurat enorm să-şi vadă mama, a sărit în braţele ei", a declarat Ionuţ Dojană, avocatul Monicăi Columbeanu. „Nu ne-a permis accesul în casă, a încercat să ascundă fetiţa", a spus avocatul. Monica a fost de mai multe ori la casa din comuna ilfoveană Izvorani a soţului ei pentru a o lua pe Irina, însă nu a putut vorbi cu Irinel Columbeanu şi nu a fost niciodată primită pe proprietatea acestuia.

Omul de afaceri preciza, joi, într-un comunicat, că va fi de acord ca fiica sa Irina să fie încredinţată mamei îndată ce decizia în acest sens „va deveni oficial învestită, iar executarea ei încuviinţată" şi că „refuzul de a pleca la mamă" vine din partea copilului. Modul în care a acţionat ieri miliardarul a dovedit contrariul.

2 mai, următorul termen al procesului de divorţ

Procesul de divorţ al soţilor Columbeanu este judecat de o instanţă a Judecătoriei Buftea, următorul termen fiind stabilit pentru 2 mai. Potrivit articolului 307 din Codul Penal, nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului se pedepseşte cu închisoare de la o lună la trei luni sau cu amendă. Dacă Monica va depune plângere penală, Irinel riscă închisoarea.

O eventuală împăcare între ea şi Irinel va înlătura răspunderea penală. Psihologul Aida Ivan crede că un copil care trece prin experienţele prin care a trecut Irina este afectat pentru că este luat din locul în care a crescut şi cu care este obişnuit.

Atitudini „nepotrivite"

„Pe de altă parte, cred că atitudinea tatălui nu este una potrivită, dar nici a mamei", continuă psihologul, care opinează că ambii părinţi sunt egoişti, deşi spun că se gândesc numai la copil în acţiunile pe care le fac.

„Acum, copilul probabil este confuz şi se uită cum micul lui paradis s-a transformat într-un teren de luptă, în care tata o face în toate felurile pe mamă, iar mama vine cu mascaţii să o ia de la tata. Acest copil este ca o minge dată de la unul la altul. Irina este la vârsta la care i se formează modelul feminin, de femeie, de mamă, dar şi modelul de familie.

De aceea pentru copil este important să ştie că are doi părinţi, ceea ce nu este cazul aici. Un divorţ afectează orice copil, chiar dacă are 5 ani, chiar dacă are 25 de ani, are un impact asupra lui", mai spune Aida Ivan.

Irina ar putea fi afectată

Reluarea unei vieţi normale nu depinde decât de părinţi, subliniază psihologul. „Dacă cei din jurul Irinei au grijă să se gândească şi la ea, atunci trecerea la noul stil de viaţă ar putea fi una destul de lină. Bineînţeles că există riscul ca unii copii să dezvolte fobii, au coşmaruri, ticuri nervoase, toate pe fundal afectiv", precizează psihologul Aida Ivan.

Iri poate ajunge după gratii

Potrivit articolului 307 din Codul Penal, nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului se pedepseşte cu închisoare de la o lună la trei luni sau cu amendă.

"Fetiţa s-a bucurat enorm să-şi vadă mama, a sărit în braţele ei."
Ionuţ Dojană
avocatul Monicăi Columbeanu

"Acum copilul probabil este confuz şi se uită cum micul lui Paradis s-a transformat într-un teren de luptă."
Aida Ivan
psiholog

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite