Monica Anghel: „Copilul este universul meu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Anghel, o mamă fericită Foto: Europa Fm
Monica Anghel, o mamă fericită Foto: Europa Fm

Artista (39 de ani) îşi vede visul împlinit zilnic. Îl cheamă Aviv Alexandru şi are o lună şi o săptămână. Vestea că va avea un copil a venit ca o surpriză totală pentru Monica Anghel şi pentru soţul ei. Dar a ştiut încă de atunci că îl vrea şi pe al doilea.

Ca s-o poţi prinde pe Monica la o discuţie în această perioadă, trebuie să te strecori printre nevoile mezinului familiei. Şi chiar şi aşa, îl poţi auzi gângurind sau exprimându-şi nemulţumirea faţă de unele inconveniente tipice vârstei. Monica a deprins natural, ca orice mamă, mersul lucrurilor şi şi-a modelat viaţa după prezenţa copilului, „într-o fracţiune de secundă". Este fericită şi îşi dozează momentele de minunare printre sterilizarea biberoanelor şi spălatul hăinuţelor.

Schimbare într-o secundă

Acum înţelege sentimentele şi stările despre care vorbeau prietenele ei care aveau deja copii. „Până nu devii mamă, nu realizezi. Cum, probabil, nici pe mine nu mă înţeleg acum cele care nu au copii, dar mamele ştiu despre ce vorbesc", spune ­Monica cu o voce calmă. Proaspăta mamă vorbeşte despre noul început care apare la naşterea primului copil. „Fericirea este ceva banal în situaţia asta. Viaţa ţi se schimbă într-o fracţiune de secundă. Este o minune dumnezeiască să devii mamă", mărturiseşte ea.

Micuţul, „care nu e chiar aşa de micuţ", glumeşte Monica, pentru că a ajuns deja la 4,8 kilograme, se anunţă a fi un copil vesel. „Deja a început să râdă, şi nu numai în somn, râde şi cu noi. Are nişte răţuşte prinse deasupra patului şi dimineaţa, când se trezeşte, stă şi comentează cu ele, râde la ele", povesteşte amuzată Monica Anghel. Cântăreaţa a avut parte la început de ajutorul mamei şi al soţului său, dar tot se trezeşte în fiecare noapte, „cel puţin o dată". Monica Anghel recunoaşte însă că deocamdată este o mamă care se panichează uşor. „Se îneacă uneori, când mănâncă cu poftă, şi mă sperii de nu mai pot să respir. Ei îşi revin repede pentru că se reglează singuri, dar eu trebuie să mă obişnuiesc", povesteşte Monica. De luni până vineri se scoală de la 5.30, pentru că de la 6.00 prezintă matinalul de la Europa FM, împreună cu Bogdan Miu. La trei săptămâni de la naşterea lui Aviv, Monica s-a reîntors în studio, dar şi la filmările pentru emisiunea „În puii mei", de la Antena 1.

Revenire rapidă

„Mă simt extraordinar de bine fizic. M-am recuperat foarte repede. Vorbeam cu prietene de-ale mele care au născut prin cezariană şi-mi povesteau că recuperarea lor a fost foarte grea. Dar la mine a fost mult mai rapidă revenirea, când am ieşit din spital, în a cincea zi, n-am mai avut niciun fel de problemă", îşi aminteşte cântăreaţa.

Revenirea timpurie a cântăreţei la postul de radio a fost motiv de comentarii maliţioase pentru anumite persoane. Monica a primit mesaje de la câţiva forumişti activi pe site-ul postului de radio în care atacau decizia ei de a se întoarce la muncă la puţin timp după naştere. Prejudecăţile acestora au convins-o pe Monica să le răspundă celor care intră în acest fel în viaţa ei. „Cei care au prejudecăţi şi comentează în privinţele altora sunt aceia care nu fac nimic în viaţă. Am simţit nevoia să le răspund, să-i fac pe ei să se simtă prost pentru că eu n-am de ce să mă simt prost. Nu ştie nimeni cum îmi cresc copilul, cât dorm, cât stau cu el sau ce fac. Dacă au timp să stea pe forumuri şi să-şi verse ura pe o persoană pe care nu o cunosc, înseamnă că ei nu fac nimic. Eu n-am stat niciodată pe site-uri să-mi scriu părerea", spune convinsă cântăreaţa.

A primit vestea că va avea un copil la 38 de ani. Era pentru prima dată când i se întâmpla, şi deşi era dorit, a fost o surpriză pentru artistă. „Nu mă aşteptam. Eu ­n-am rămas niciodată însărcinată până acum. N-am urmat niciun tratament, n-am făcut nimic în direcţia aceasta. Ştiţi cum se spune: când pleacă cineva din familie, vine un alt membru al familiei. Anul trecut, la 8 decembrie, bunica mea a încetat din viaţă. Ea îi spunea mamei mele ce bine ar fi să «aibă şi Monicuţa măcar un copil». Şi-a dorit dintotdeauna acest lucru. Poate că aşa a vrut Dumnezeu să fie", spune Monica. De când era însărcinată cu Aviv, ştia deja că vrea şi al doilea copil. „Tot universul meu s-a schimbat. Copilul este universul meu acum şi din momentul în care s-a născut, tot ceea ce fac, fac pentru el", spune ferm Monica Anghel.

2010, un an prolific

Monica şi-a lansat cel mai recent album, „Lacrimă de jar", în vara acestui an. Materialul cuprinde 14 melodii, artista fiind acompaniată de orchestra Mahala Rai Banda. Piesele au fost compuse de Temistocle Popa şi Ionel Tudor, iar versurile au fost scrise de Andreea Andrei.

“Deja a început să râdă, şi nu numai în somn, râde şi cu noi. Are nişte răţuşte prinse deasupra patului şi dimineaţa, când se trezeşte, stă şi comentează cu ele, râde la ele."
Monica Anghel cântăreaţă

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite