Monica Columbeanu a defilat pentru Marian Cozma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creatoarea Rita Mureşan a participat la Săptămâna Modei de la Bucureşti cu o colecţie dedicată handbalistului român. Evenimentul a fost inaugurat de sosirea lui Rocco Barocco la Bucureşti, care şi-a prezentat colecţia primăvară-vară 2009. Click AICI pentru FOTO-GALERIE!

Organizatorii celei de-a unsprezecea ediţii a Bucharest Fashion Week au „consumat“ atuurile acestei ediţii încă din prima seară. Ţinutele designerului italian Rocco Barocco au fost purtate de modele autohtone, într-un spectacol regizat de producătorul italian Sergio Salerni.

Colecţia designerului italian a abundat în combinaţia clasică alb-negru, care pare să-l obsedeze în continuare pe acesta, fiind laitmotivul a numeroase ţinute. Materialele uşoare şi fine şi imprimeurile de leopard au reprezentat punctul culminant al colecţiei. Volanele sunt menţinute în continuare printre tendinţele acestui sezon, în special în ceea ce priveşte rochiile de seară.

Monica Columbeanu şi Claudia Neghină s-au aflat printre modelele care au defilat în ţinutele lui Rocco Barocco. Irinel Columbeanu, alături de fetiţa cuplului, s-a aflat în primul rând, pentru a-şi admira soţia-model.

Zina Dumitrescu a fost prezentă ca spectatoarea, în prima zi a evenimentului, iar aseară a urcat pe podium, cu ultima sa colecţie.

Manifest antiviolenţă

Dovadă că moda nu este indiferentă la ce se întâmplă în afara ei stă ultima colecţie a designerului Rita Mureşan. Intitulată „Angel“, colecţia face parte din proiectul „Love 8“, care derulează de ceva timp o campanie antiviolenţă. „Ne-am adunat ca oameni, şi nu ca vedete“, spune Rita Mureşan despre proiectul în care este implicată.

„Colecţia mea este predominant albă, pentru că este manifestul meu antiviolenţă”, adaugă aceasta. Creatoarea a avut în gând un prieten drag atunci când a realizat ţinutele, handbalistul Marian Cozma, ucis pe 8 februarie 2009. „Marius Novac, handbalist la echipa Steaua, a fost de acord să urce pe scenă în memoria lui Marius Cozma, pentru că ei doi au fost prieteni apropiaţi“, spune Rita.

image

Designerul italian Rocco Barocco, alături de top‑modelul Claudia Neghină

Pentru această colecţie, creatoarea a făcut un casting special. „Am vrut fete cu feţe de înger, asta nu înseamnă neapărat blonde cu ochi albaştri, ci fete care să aibă figură şi alură de înger“, mărturiseşte designerul. Pentru tendinţele toamnă-iarnă 2009, Rita Mureşan propune rochiile, în majoritatea cazurilor. Monica Columbeanu şi Claudia Neghină, două dintre modelele „obişnuite“ ale Bucharest Fashion Week, au urcat pe podium şi pentru această prezentare.

Astăzi vor defila modele care vor purta ţinutele din colecţia „Mirrors“ (oglinzi – n.r.) a lui Mihai Albu şi a Laurei Olteanu.

Prezenţe neanunţate

Deşi nu apărea în programul iniţial al Bucharest Fashion Week, Cătălin Botezatu va ajunge, până la urmă la Bucureşti şi nu va rata nici această ediţie. Mâine seară, acesta îşi va prezenta, în stilul specific, ultima sa colecţie, pentru sezonul toamnă-iarnă 2009, după ce a fost prezentată prima oară în America. 

Noua colecţie Cătălin Botezatu vine de la New York

Cătălin Botezatu şi-a prezentat, în premieră, cea mai nouă colecţie (care va putea fi văzută la Bucharest Fashion Week), în cadrul unui eveniment privat, desfăşurat luni seară, la New York.

Prezentarea a avut loc la luxosul hotel St. Regis, aflat în inima Manhattanului, pe Fifth Avenue. „Evenimentul a avut ca scop promovarea României. A fost o prezentare privată, la care au fost invitate personalităţi ca Al Gore şi primarul New Yorkului, Michael Rubens Bloomberg“, susţine Cătălin Botezatu.

O colecţie bogată

Mâine-seară, cele mai noi creaţii ale designerului vor fi pe podiumul de la Bucharest Fashion Week. „E o colecţie haute couture foarte elaborată. Am folosit materiale preţioase, dantelă, materiale cu aplicaţii de mărgele şi cristale Swarovski, blană de cincila“, spune creatorul de modă, adăugând că încălţămintea este asigurată de Veronesse, în timp ce de coafură şi machiaj se ocupă Laurent Tourette, respectiv Mirela Vescan.

image

Cătălin Botezatu, la New York

Cătălin Botezatu urma să participe sâmbătă, 2 mai, la Ziua Românilor pe Broadway, un eveniment anual, dedicat diasporei din New York. Creatorul şi-a anulat însă participarea la acest aveniment pentru a putea fi prezent la Bucharest Fashion Week.

Şi Loredana Groza, invitată să susţină un recital la Ziua Românilor pe Broadway, a anulat concertul cu doar câteva zile înainte. Potrivit unor surse apropiate artistei, organizatorii nu au respectat anumite clauze din contract.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite