Monica Belucci, frumuseţea fetişistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fizicul ei este "ucigător" în "Lichidaţi-i!", filmul recent apărut pe ecranele noastre. Frumoasa Monica Belucci surprinde într-unul dintre cele mai provocatoare roluri din cariera ei, acela al

Fizicul ei este "ucigător" în "Lichidaţi-i!", filmul recent apărut pe ecranele noastre. Frumoasa Monica Belucci surprinde într-unul dintre cele mai provocatoare roluri din cariera ei, acela al prostituatei Dairy Queen. Cariera ei a început cu… Dreptul. Cu "D" mare!

Senzualitatea Monicăi Belucci (43 de ani) aminteşte de actriţele italiene ale anilor "60, Gina Lollobrigida sau Sophia Loren, atu remarcat de toate revistele glossy din lume care îi pun imaginea pe copertă. Ca orice clişeu modern, şi frumoasa Bellucci a dat întâi la Drept până să se apuce de actorie.

Tatăl său, proprietarul unei firme de transporturi rutiere din Cita di Castello, în regiunea Ombria, Italia, avea posibilităţi financiare pentru a-i plăti fiicei studiile de viitor avocat. Ambiţioasă şi dornică de independenţă, frumoasa Monica începe în paralel, la vârsta de 18 ani, o carieră de manechin.

Doi ani mai târziu abandonează studiile după ce semnează un contract cu celebra agenţie Elite. Urmează cursuri de teatru care-i vor folosi în rolurile primite în câteva filme italiene. Până la întâlnirea cu Francis Ford Coppola, în 1992, care-i va oferi rolul miresei lui Dracula, nimic semnificativ. Apariţia în filmul francez Apartamentul, în 1996, îi aduce o oarecare notorietate în Hexagon.

De la Matrix la Maria Magdalena

Pe platourile de filmare franceze îl întâlneşte pe Vincent Cassel, cu care se căsătoreşte în 2000 (au o fetiţă, Deva, în vârstă de 3 ani), şi căruia îi dă replica în numeroase producţii: femeia mută în "Dobermann" (1997), curtezană misterioasă în "Frăţia lupilor" (2001), victimă în "Irreversible" (2002, în care joacă una dintre cele mai lungi scene de viol) sau seducătoarea spioană din "Agenţi Secreţi".

Cariera ei internaţională explodează după Matrix Reloaded şi Matrix Revoluţii în care îi dă replica lui Keanu Reeves. Tot ce urmează după este o înlănţuire de roluri care dovedesc că este la fel de talentată pe cât de frumoasă: doctoriţă implicată în acţiuni umanitare în "Lacrimi de Soare", Maria Magdalena în "Patimile lui Hristos" ori regina diabolică din "Fraţii Grimm".

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite