Monica Anghel şi Bogdan Miu vă dau „Deşteptarea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare dimineaţă, de luni până vineri, de la 6.00 la 10.00, fac show la Europa FM. Monica Anghel şi Bogdan Miu cred că o emisiune reuşită de dimineaţă este cea care binedispune pe oricine.

Cei doi prezentatori lucrează împreună de puţin timp. Dacă Bogdan era obişnuit cu radioul şi cu emisiunile de dimineaţă, pentru Monica matinalul a fost o noutate. Ideea de a face această emisiune nu i-a aparţinut ei, ci lui Bogdan şi lui Marius Furdui, directorul Europa FM.

„Prima dată mi-au spus că ar trebui să mă trezesc devreme, pentru că se ştie că în general artiştii nu se pot trezi devreme fiindcă se culcă foarte târziu. I-am spus că nu ar fi nicio problemă din punctul ăsta de vedere, pentru că sunt destul de matinală”, spune Monica.

Apoi a dat o probă. A intrat în studio cu Bogdan şi au vorbit amândoi, fiecare la un microfon, pentru a vedea dacă vocile lor se potrivesc. „Lucrul ăsta e foarte important, să fie auzite două voci care să se completeze una pe cealaltă. Acum mă înţeleg cu Bogdan numai din priviri, din tonul vocii, noi ştim foarte clar când cineva are de spus o continuare a spuselor celuilalt”, adaugă prezentatoarea.

„Noi nu avem concurenţă”

Monica îl apreciază pe Bogdan pentru că se descurcă extraordinar de bine în ceea ce face şi pentru că este extraordinar de bine informat asupra tuturor lucrurilor pe care le comentează.

La rândul lui, Bogdan o apreciază pe colega sa nu numai pentru că ştie să cânte foarte bine, ci şi pentru talentul ei actoricesc. „Un ascultător Europa FM are vârsta cuprinsă între 25 şi 40 de ani, este un om activ, un om pe care îl interesează ce se întâmplă în jurul lui. Normal că experienţa ei de viaţă îşi pune amprenta asupra emisiunii”, spune Bogdan despre Monica.

Matinalul e cel mai dur segment radio, iar adversarii sunt pe măsură – la Kiss FM Huidu şi Găinuşă, iar la Radio Zu, pe Buzdugan şi Morar. Bogdan şi Monica nu îi consideră însă concurenţi. „Noi încercăm să facem ce nu fac alţii, în matinalul nostru nu se abordează doar subiecte uşoare, abordăm şi subiecte sociale, câteodată şi politice, deşi politicul şi-a pierdut din interes pentru oameni. Nu ne alegem subiectele în funcţie de glumele pe care le putem face legate de ele, cum fac alţii, ci în funcţie de importanţa subiectelor”, spune Bogdan Miu.

Relaxarea de dimineaţă

„Deşteptarea” are din acest sezon o rubrică nouă, „Dictatorul Săptămânii”. Primul pe listă a fost Gabriel Cotabiţă, apoi a urmat Jojo. Întrebaţi ce ar face dacă ar fi dictatori, Bogdan şi Monica au spus că ar face matinalul „puţin mai târziu”. Cei doi mai au în fiecare zi rubrica „Dilema zilei”, iar pe parcurs vor să mai adauge şi altele. „La «Dilema zilei», ascultătorii sunt întrebaţi ce ar face ei dacă... şi ne răspund cum ar reacţiona într-o situaţie dată”, spune Monica.

Ambii prezentatori cred că un matinal la radio trebuie să fie antrenant, astfel încât oamenii să se simtă bine încă de dimineaţă.

„Ştii ce cred eu despre emisiunea pe care o facem dimineaţa? Că este un matinal firesc, normal, uman, nu ţinem neapărat să dăm în cineva, să evidenţiem lucrurile rele care se întâmplă în ţara asta...să fim dictatori, să vorbim numai lucruri serioase şi strict legate de viaţă”, spune Monica. „Când oamenii deschid radioul dimineaţă vrem să le transmitem o stare de bine, chiar dacă stau cu radioul puţin mai încet.

Dar vrem să simtă lucrul ăsta: că ne trezim cu voie-bună şi cu o stare de bine pe care vrem să le transmitem. Cred că sunt mai puţin importante toate can-can-urile şi toate lucrurile legate de politica românească, pentru că astea nu se vor schimba niciodată oricum. Este foarte important ca oamenii, când ascultă, să spună: „Ce bine mă simt! Mă binedispun oamenii aştia doi!”, adaugă prezentatoarea.

Spontaneitatea e importantă

În pauzele publicitare, de obicei nu discută despre subiectele din emisiune. „Vorbim, dar cu totul altceva decât ce se întâmplă în direct”, spune Bogdan. „Dacă am discutat exhaustiv, atunci când deschidem microfonul, va fi ca un deja-vu. Se pierde din spontaneitate. Aşa, ne pregătim pe cont propriu, nu ne spunem ce avem, încercăm să ne luăm prin surprindere”, adaugă Bogdan, un matinal convins, care e îndrăgostit de radio.

„Au mai fost perioade când am făcut şi altceva, am mai scris scenarii sau am prezentat tot felul de evenimente, dar sunt lucruri conexe, ţin tot de radio. Nu am şi o altă carieră pentru că mi-am dorit să fac radio de foarte mic, am mers pe drumul ăsta şi ţin foarte mult la ce se întâmplă. Nu aş renunţa niciodată la radio pentru altceva”, spune Bogdan.

image

Noi nu avem concurenţi pentru că încercăm să facem ce nu fac alţii. În matinalul nostru nu se abordează doar subiecte uşoare.

image


Bogdan Miu,
prezentator Europa FM

image

Este foarte important ca oamenii, când ascultă Europa FM, să spună:  «Ce bine mă simt! Mă binedispun oamenii ăştia doi!»

image


Monica Anghel,
prezentator Europa FM

Concurenţă puternică

În fiecare dimineaţă, de luni până vineri, de la 7.00 la 10.00, Șerban Huidu şi Mihai Găinuşă fac show la „Cronica Cârcotaşilor”, la Kiss FM.

Buzdugan şi Morar au început din 29 septembrie matinalul la Radio Zu.La Radio 21, Orlando, Răzvan Popescu, Blaj şi Bubanu fac matinalul „Fabrica DeMentă” de luni până vineri, de la 6.30 la 10.00.

La Magic FM, de la 6.00 la 9.00, Dan Dima face „Raportul de ţară”

Nono Semen şi Ivan fac şi ei emisiunea de dimineaţă la ProFM, de luni până vineri, de la 6.30 la 10.00.

La Radio Guerrilla, lupta de dimineaţă este dusă de Mihai Dobrovolschi şi Vlad Craioveanu. Programul lor este de luni până vineri, de la 7.00 la 10.00.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite