„Mondenul” Angel Popescu:: „Cât am fost sufleur, aşteptam să fac marele pas către scenă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost, pe rând, Mircea Dinescu, Sergiu Nicolaescu, CTP, Mitică Dragomir, Cornel Dinu, Leonard Doroftei, Hagi, Răducanu. Angel Popescu de la „Mondenii” nu şi-a epuizat arsenalul de roluri.

Toate personajele, din cele douăzeci şi cinci în pielea cărora poate intra cu uşurinţă, îi sunt la fel de dragi. „Există însă unele care pot fi parodiate mai uşor, care oferă o paletă largă de particularităţi, cum ar fi gestica sau ticurile verbale.

Spre exemplu, Leonard Doroftei, Mitică Dragomir sau Cornel Dinu”, spune Angel Popescu, cel mai nou membru din echipa emisiunii „Mondenii”, difuzată de Prima TV. 

Drumul lui, de la un liceu cu profil Matematică Fizică spre Facultatea de Teatru a făcut nişte ocolişuri bizare, care l-au „plantat” pentru o vreme ba la Facultatea de Construcţii, ba la cea de Metalurgie. Apoi, a virat către scenă, dar nu ca să joace. „Întotdeauna m-am ferit de Chimie.

Fiind la un liceu teoretic cu profil real, cursul firesc al lucrurilor era să urmez o facultate de profil. Aşa am ajuns la Metalurgie, apoi, după doi ani, am mers - tot greşit -  la Construcţii. Mi-au trebuit patru ani ca să-mi dau seama că nu am nicio legătură cu învăţământul tehnic.

Dar cum încurcate sunt căile Domnului, iată-mă actor!  Cred cu tărie în sintagma «decât un inginer lipsit de har, mai bine un actor talentat». Ca atare, dacă acum aş fi fost metalurgist sau constructor, tot actor m-aş fi făcut până la urmă”. 

Pentru un proaspăt absolvent de teatru (a terminat Facultatea de Arte, Universitatea Ecologică, specializarea actorie) era destul de greu să urce pe scenă. „Am început ca sufleur la Teatrul de Comedie. Acest lucru m-a ajutat să fiu mai aproape de procesul scenic”, îşi rememorează parcursul.

Puţini sunt cei care ştiu însă că, în perioada „suflatului”, Angel Popescu a fost şi asistent de regie şi a ajutat regizorii în crearea pieselor de teatru de la Comedie. „Ca în orice domeniu, nici în teatru nu există numai lapte şi miere. Dar pentru că am simţit chemarea scenei tot timpul, acea «cuşcă» de sufleur a devenit din ce în ce mai neîncăpătoare.

După cum se ştie, Hagi, căruia îi port respect şi o admiraţie desăvârşită, este unul dintre personajele parodiate în «Mondenii». Chiar el spunea cândva că momentele în care stătea pe banca de rezerve i se păreau cumplite şi interminabile.

Tot aşa şi eu, în perioada în care am fost sufleur, aşteptam cu nerăbdare să fac marele pas către scenă. Nu pot să spun că am amintiri puternice din acea perioadă şi, deşi m-a ajutat şi mi-a folosit în carieră - dovadă că astăzi fac parte din «Mondenii» şi joc în câteva piese la Teatrul de Comedie - nu-mi face o deosebită plăcere să mă întorc în timp, nici măcar cu gândul”.  

Joacă în spectacolele Teatrului de Comedie

Proiectul „Mondenii” îi ocupă aproape tot timpul - lucru firesc având în vedere că televiziunea, mai ales când este făcută cu har, este mare devoratoare de timp. Pe Angel Popescu publicul îl poate vedea şi pe scena Teatrului de Comedie, în piesele „Avarul îndrăgostit”, în regia lui Vlad Masaci, şi „Ce formidabilă harababură”, în regia lui Gelu Colceag, spectacole în care joacă alături de colega lui „mondenă” Mirela Zeţa.

Hamlet, Othello, Richard al III-lea sau alte personaje care au făcut istorie în teatru fac parte din visul lui.  „Am avut ocazia să le joc în timpul facultăţii. Cred că orice actor îşi doreşte astfel de roluri.

Sper să repet experienţa şi pe scena teatrului”, spune. În facultate, Angel Popescu a învăţat că umorul este un lucru foarte serios şi trebuie tratat ca atare. „Cum aş putea crea personajele din «Mondenii», dacă nu aş fi un tip cu umor?”, se autocaracterizează retoric acesta.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite