„Miss fata de la ţară“, căutată de vedete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dana Săvuică, Gina Pistol, Smiley, Mihai Mitoşeru, Dan Bordeianu şi Marcel Pavel colindă satele pentru a găsi fete interesate de modelling. Emisiunea „Miss fata de la ţară“, prezentată de Andreea Raicu, va fi lansată în această seară la Prima TV.

Programul TV, ce va fi difuzat în fiecare vineri, între orele 20.30 şi 22.00, îşi propune să aducă fete de pe uliţa satului direct în lumina reflectoarelor de pe podiumurile din Capitală. Andreea Raicu (33 de ani), prezentatoarea emisiunii, spune că showul îşi propune să descopere tinere frumoase, potenţiale modele, care se află în locuri unde orice fel de legatură cu moda sau cu prezentările de modă este „doar un vis frumos".

Concret, explică Raicu, emisiunea este structurată în două părţi. În primele şase ediţii, cele şase vedete, Dana Săvuică, Gina Pistol, Smiley, Mihai Mitoşeru, Dan Bordeianu şi Marcel Pavel, merg, pe rând, în comunele alese prin tragere la sorţi şi caută fete, şase dintre acestea fiind selecţionate să ajungă la Bucureşti.

Citiţi şi: Telenovelele, „pe val“ în toamnă

În cea de-a doua parte a show-ului, fetele norocoase intră într-un „cantonament", unde sunt antrenate să devină modele: vor lua lecţii de la specialişti în machiaj, coafură şi nutriţie. Premiul cel mare, pentru fata care rezistă cel mai bine în faţa probelor, este de 10.000 de euro.

Vor să-şi ajute părinţii

Dacă treaba Andreei Raicu se rezumă la a le ghida pe celelalte vedete în ceea ce au de făcut „pe teren" şi, mai apoi, la a le îndruma pe fete, Săvuică, Gina Pistol, Smiley, Mitoşeru, Bordeianu şi Marcel Pavel au sarcini dificile. Preselecţia făcută de Dana Săvuică, fost model, va intra în prima ediţie a emisiunii, difuzată în această seară. Săvuică a fost în căutare de tinere frumoase la Ieud, judeţul Maramureş.

Timp de trei zile, Săvuică a avut un program încărcat, trezindu-se în zori ca să le „prindă" pe fete înainte să se ducă la muncă pe câmp. După ce a selectat câteva, le-a supus unor probe de mişcare, atitudine, tradiţii şi îndemânare. Fetele pe care le-a cunoscut Dana Săvuică îşi doresc, spune ea, o carieră în modelling pentru a-şi ajuta părinţii şi a-şi continua studiile într-un oraş.

Marcel Pavel, la Fundu Moldovei

De la stânga la dreapta: Dana Săvuică,Marcel Pavel şi Gina Pistol



În cea de-a doua ediţie a emisiunii (17 septembrie), vedeta care alege frumuseţi de la ţară este Marcel Pavel. Cântăreţul a ajuns în comuna Fundu Moldovei, din judeţul Suceava. Pavel le-a pus pe fete să răstoarne mămăliga din ceaun, să mulgă vaca şi să gătească. Şi Gina Pistol a fost deja pe „teren", la Luncăviţa, judeţul Tulcea, unde s-a plimbat cu căruţa.

„A fost o misiune destul de dificilă, pentru că fetele nu erau acasă. Fie se aflau la muncă pe câmp, fie erau în vacanţă. Nu este uşor să găseşti fete frumoase", spune Gina Pistol. Ea precizează că părinţii fetelor din Luncăviţa nu sunt reticenţi în ceea ce priveşte emisiunea, mai ales că au o condiţie modestă şi toţi îşi doresc ca fetele lor să reuşească şi să câştige concursul.

Ţărăncuţele au stteper în curte şi merg la masaj

Mihai Mitoşeru a nimerit într-o localitate mai înstărită, comuna Bistra din munţii Apuseni. El spune că, deşi lumea are impresia că fata de la ţară mulge vaca şi strânge fânul, tinerele pe care le-a întâlnit au stteper în curte şi merg la masaj.

Şi totuşi, ce şanse are o fată modestă, de la ţară, să ajungă model de renume la nivel internaţional? Dana Săvuică, cea care a descoperit-o în 1997 pe Diana Dondoe, model apreciat peste hotare (a prezentat pentru Chanel şi Prada) spune că principala problemă a româncelor care nu reuşesc este că „nu au atitudine, nu au încredere în ele, sunt ruşinoase şi au, de multe ori, un complex de inferioritate în faţa fetelor din străinătate".

"Sunt pregătită non-stop cu centimetru şi aparat foto la mine şi, oricând văd o fată frumoasă, o abordez."
Dana Săvuică
vedetă TV

Sfaturi de la Andreea Raicu

image

De la stânga la dreapta: Dan Bordeianu,Mihai Mitoşeru şi Smiley



Prezentatoarea emisiunii „Miss fata de la ţară", Andreea Raicu, la rândul ei model, consideră că în modelling este foarte important ca fetele să-şi dorească într-adevăr să facă această meserie. „A fi model nu înseamnă a te plimba în maşini frumoase, între două podiumuri de prezentare, este o meserie care implică foarte multă muncă şi conştiinciozitate", spune Raicu.

Ea adaugă că, atâta vreme cât nu ai aceste calităţi, nu te vei descurca pentru că nu este suficient să fii frumoasă. „E păcat când vezi fete superbe, perfecte pentru această meserie, care se pierd din cauza anturajului sau mirajului din jur", mai spune Andreea Raicu.

Dana Săvuică: Româncele sunt dependente de dragoste şi de iubiţi

Fostul model crede că unul dintre impedimentele cu care se confruntă româncele în cariera de model este faptul că sunt prea sentimentale şi nu au conduita potrivită. „Româncele sunt dependente de dragoste şi de iubiţi. Ar lasa totul baltă dacă prietenul nu este de acord cu meseria lor", spune Săvuică. Acesta completează că unele fete chiar „se duc cu gândul să se mărite".

„Este o consecinţă a faptului că presa le mediatizează mult pe acele fete care vânează bărbaţi cu bani, le dau ca exemplu de «fete deştepte», chiar dacă le şi ironizează. Mulţi nu sesizează asta şi iau de bun că aşa trebuie să procedezi în viaţă". Dana Săvuică mai spune că nu mai există pasiune şi ambitie pentru a reuşi în modelling. „Pur şi simplu este o luptă pentru bani şi pentru un câştig imediat".

Săvuică îşi aminteşte cum a descoperit-o pe Diana Dondoe, căreia nu i-a fost uşor să ajungă pe podiumurile din străinătate: „Diana a avut ambiţie. I-au trebuit şapte ani ca să fie descoperită şi să răzbată pe piaţa internaţională. N-am întâlnit prea des aşa ceva". Vor reuşi fetele de la „Miss fata de la ţară" să devină cunoscute peste hotare?

„Nu ştiu dacă vreuna dintre fetele descoperite de noi va reuşi pe plan extern. Depinde de evoluţia lor. Trebuie să treacă prin nişte pregătiri intense, care le vor supune psihic şi fizic. Nu pot şti ce iese din ele decât după o evaluare mai atentă şi pe o durată mai mare", a răspuns dana Săvuică.

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite