Minculescu, transplant de ficat de la soţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Solistul formaţiei Iris va suferi o intervenţie chirurgicală luna viitoare, iar soţia sa, Rodica Minculescu, va fi donatorul. Cristi Minculescu, aflat săptămâna aceasta în Germania pentru o serie de teste şi investigaţii, a revenit în România în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Solistul trupei Iris, care suferă de o boală polichistică hepato-renală, va fi supus, la sfârşitul lunii martie, unui transplant hepatic, donatorul urmând să fie soţia sa.

 „Acum e într-o stare bună. Urmează un tratament prescris de medicii germani, însă nu are niciun fel de restricţie alimentară. La începutul săptămânii viitoare se va face o ultimă investigaţie, pentru a se stabili clar dacă partea din ficat pe care o poate dona soţia sa este suficientă pentru Cristi”, a declarat pentru „Adevărul” Cosmin Nicoară, managerul formaţiei. Potrivit medicilor, bucata de ficat donată trebuie să aibă 0,8% din greutatea corporală a pacientului căruia i se efectuează transplantul.

O lună de recuperare

„Din echipa care va realiza transplantul va face parte şi un medic român”, a declarat pentru Newsin doctorul Dorel Săndescu, medicul timişorean care l-a consultat periodic pe Minculescu. Potrivit lui Nicoară, în perioada de recuperare postoperatorie, cântăreţul va rămâne în Germania, timp de o lună.

Boala polichistică hepato-renală este o boală ereditară pe care Cristi Minculescu a moştenit-o de la tatăl său. Maladia este caracterizată prin prezenţa a numeroase chisturi pe ficat şi rinichi.

Trupa Iris şi-a anulat turneul pe care urma să îl susţină în această perioadă, însă concertul programat pe 2 martie, pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, va avea loc la insistenţele lui Cristi Minculescu.

Artistul va pleca în Germania după acest concert, iar ceilalţi membri ai trupei doresc să-l însoţească, după cum a declarat bateristul Nelu Dumnitrescu, într-o conferinţă de presă susţinută la începutul acestei săptămâni.

Cristi Minculescu a împlinit 50 de ani pe 9 ianuarie. El a devenit vocalul Iris în 1980, la trei ani de la înfiinţarea trupei. Formaţia Iris este unul dintre simbolurile rockului românesc şi a lansat, de-a lungul celor peste 30 de ani de carieră, 17 albume şi compilaţii şi zeci de hituri.

Teste finale

„La începutul săptămânii viitoare se va face o ultimă investigaţie, pentru a se stabili clar dacă partea din ficat pe care o poate dona soţia sa este suficientă pentru Cristi”, spune Cosmin Nicoară, managerul formaţiei Iris.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite