VIDEO Mihai Trăistariu lasă Eurovisionul pentru America

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Trăistariu
Mihai Trăistariu

Artistul, care a ocupat locul 4 în competiţia desfăşurată în 2006, la Atena, mai amână cu un an participarea la concursul european. Mihai Trăistariu nu va fi în ţară de Revelion, când va avea loc Selecţia Naţională. El va cânta pentru românii din SUA, de la care va primi un onorariu de 15.000 de dolari.

Cântăreţul vrea să participe din nou la Eurovision, pentru că îşi doreşte cu ardoare să câştige concursul european. Însă nu la această ediţie.

Citiţi şi:

Festival de muzică marca Mihai Trăistariu, în Cetatea Râşnov

Mihai Trăistariu prezidează în Bănie „Portativul veseliei"

„TVR vrea să organizeze Selecţia Naţională chiar de Revelion şi îmi este imposibil să particip, deoarece atunci o să cânt pentru prima dată pentru românii din America. Mă duc pentru că voi fi plătit cu 15.000 de dolari şi îmi convine pentru o singură noapte", îşi explică Trăistariu alegerea. El este de părere că mulţi alţi artişti vor evita Eurovisionul, pentru că au deja antamate concerte în noaptea dintre ani.

Clip cu nora Mariei Lătăreţu

Până atunci, cântăreţul va lansa primul său videoclip pentru o melodie populară, „Lie, Ciocârlie". „În noul clip apare şi Ioana Lătăreţu, unica supravieţuitoare a familiei Lătăreţu. Ea va interpreta chiar rolul Mariei Lătăreţu", a mai povestit artistul.  

Piesa „Lie, Ciocârlie" este inclusă pe primul şi singurul album de muzică populară al lui Mihai Trăistariu. „Am făcut un singur album, nu mai fac altul cu acest gen muzical", a explicat artistul. Lansarea din această vară i-a adus probleme lui Trăistariu, deoarece preluarea cântecului „Lie, Ciocârlie" a stârnit furia Mariei Ciobanu, care pretindea că melodia îi aparţine.

În realitate, piesa a fost compusă şi cântată pentru prima dată de Maria Lătăreţu. „Maria Ciobanu a pornit tot scandalul acela, pretindea că i-am furat piesa când de fapt nici nu era a ei. Ea a luat-o de la Maria Lătăreţu, iar acum susţine că i-am furat melodia. Cum să ţi-o iau eu ţie dacă nu este a ta?", a declarat Trăistariu, care a explicat că scandalul acesta i-a prins bine, în cele din urmă. „Cu «reclama» asta, acum toată lumea ştie că eu cânt şi muzică populară", a explicat el.

Totodată, albumul de muzică populară l-a făcut pe Trăistariu mai căutat la nunţi, iar în luna septembrie a cântat la 14 astfel de evenimente, după cum mărturiseşte, cu mândrie.

Onorariul nu este mare deloc, crede artistul: 1.500 de euro pentru un concert de 40 de minute. Este acelaşi preţ pe care l-a avut încă din 2006, după participarea la Eurovision, unde a ocupat locul 4 cu melodia „Tornero".  De altfel, performanţa de acum patru ani încă îl ajută în carieră.

„Viaţa mea s-a schimbat radical după acel eveniment, drept pentru care, la fiecare concert fac o plecăciune în faţa românilor care m-au votat şi m-au trimis să-i reprezint în concursul european. Din clipa aceea am devenit mult mai respectat şi mai apreciat, mai des invitat în concerte, mai bine plătit. Am devenit important dintr-o dată", a explicat Trăistariu.

Ajută talentele tinere

Cum el însuşi a devenit cunoscut în toată Europa în urma unui concurs, Trăistariu îşi doreşte să întindă o mână unor tineri talentaţi, aşa că organizează o competiţie pentru amatori numită „My song contest".

„Peste tot pe unde merg vin la mine tineri cu tot felul de demouri, pentru că nu au unde să apară. Aşa că am făcut acest concurs, m-am gândit să le dau şi lor o şansă să apară la televizor, să fie remarcaţi de cineva din industrie", a dezvăluit artistul. Finaliştii vor fi prezentaţi în emisiunea „Răi da' buni", de la Antena 2.

"TVR vrea să organizeze Selecţia Naţională chiar de Revelion şi îmi este imposibil să particip, deoarece atunci o să cânt pentru prima dată pentru românii din America."
Mihai Trăistariu
cântăreţ

Trăistariu şi „Suzana"

Trăstariu a abordat mai multe genuri de-a lungul carierei, de la pop la soul, de la dance la folclor. Întrebat cum i se pare acum melodia „Suzana", pe care o cânta la începutul carierei alături de trupa Valahia, artistul a răspuns: „Am momente când mi se pare ridicolă şi caraghioasă prin text. Însă atunci am avut vânzări-record".

„Mă uit în urmă şi îmi dau seama cât este de greu să mai faci un hit pe care să-l fredoneze toată lumea. Acum toate melodiile sunt în engleză, nu spun nimic", a adăugat Trăistariu. El recunoaşte că în prezent îi este ruşine să mai cânte melodia în public, deşi în timpul concertelor mai aude câte o voce răzleaţă care cere „Suzana Banana".

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite