Michael Jackson, cel mai bogat star

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michael Jackson continuă să fie „megastar“
Michael Jackson continuă să fie „megastar“

Cântăreţul american conduce topul publicat de revista „Forbes“ al celor mai bogate vedete care nu mai sunt în viaţă . Bunurile intelectuale ale lui Michael Jackson au adus familiei sale 275 de milioane de dolari în ultimul an. Suma este mai mare decât totalul următoarelor 12 locuri.

Lady Gaga, Beyonce, Madonna şi Jay-Z n-au câştigat împreună în ultimul an cât a reuşit brandul Michael Jackson să adune. Dacă anul trecut, megastarul s-a clasat pe locul al treilea în acelaşi top, cu venituri de 90 de milioane de dolari, 2010 este cel mai profitabil pentru familia superstarului, până acum. „Fluxul de bani care este produs acum este enorm. În timp o să mai scadă, dar în viitorul apropiat tot despre sume incredibile vom vorbi. Copiii lui Jackson vor avea nepoţi înainte ca banii să se termine", a explicat expertul financiar Donald David.

Vânzările de discuri, comercializarea documentarului „This Is It", drepturile de autor cumpărate de Michael Jackson în timpul vieţii, contractele pentru lansarea unor noi albume şi un spectacol pus în scenă de Cirque du Soleil la Las Vegas sunt principalele surse de venituri. Specialiştii revistei „Forbes" consideră că numai catalogul drepturile de autor pe care familia Jackson îl deţine acum va genera sume cuprinse între 50 şi 100 de milioane de dolari pe an.

Michael Jackson avea 50 de ani când a murit, anul trecut, în reşedinţa sa din Los Angeles, la 25 iunie, cu puţin timp înainte de începerea unei serii de 50 de concerte pe care ar fi trebuit să le susţină la O2 Arena din Londra. Cântăreţul a lăsat în urma lui trei copii şi datorii în valoare de 500 de milioane de dolari.

Elvis Presley ocupă cel de-al doilea loc în clasament, cu venituri de 60 de milioane de dolari în ultimul an. Suma provine din biletele pe care turiştii le plătesc pentru a vizita ferma Graceland, fosta reşedinţă din Memphis a Regelui Rock'n-Roll , un spectacol pus în scenă de Cirque du Soleil şi din peste 200 de contracte de licenţă şi comercializare.

Scriitori în top

J.R.R. Tolkien, autorul romanelor din seria „Stăpânul Inelelor", a ocupat cea de-a treia poziţie în topul Forbes, cu venituri de 50 de milioane de dolari în ultimele 12 luni. Charles Schultz, creatorul personajelor Charlie Brown şi Snoopy, s-a clasat pe locul patru, cu profit de 33 de milioane de dolari. John Lennon, fostul membru al trupei The Beatles, care ar fi împlinit 70 de ani în 2010, ocupă locul cinci cu suma de 17 milioane de dolari.

Clasamentul celor mai bogate vedete care nu mai sunt în viaţă a fost dominat anul trecut de designerul Yves Saint Laurent, care a „câştigat" 350 de milioane de dolari, după scoaterea la licitaţie a obiectelor sale personale. Yves Saint Laurent nu mai figurează în topul din acest an.

Top 5

1. Michael Jackson 275 milioane de dolari
2. Elvis Presley 60 de milioane de dolari
3. J. R. R. Tolkien 50 de milioane de dolari
4. Charles Schultz 33 de milioane dolari
5. John Lennon 17 milioane de dolari

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite