VIDEO Michael Douglas: „Voi învinge cancerul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul este optimist în privinţa şanselor de însănătoşire. Douglas, în vârstă de 65 de ani, a vorbit marţi seara, în show-ul lui David Letterman, despre cancerul la gât cu care a fost diagnosticat în urmă cu o lună.

Actorul - câştigător a două premii Oscar, unul în calitate de producător pentru filmul „Zbor deasupra unui cuib de cuci" din 1976 şi cel de-al doilea pentru rolul lui Gordon Gekko din lungmetrajul „Wall Street" (1987) - a recunoscut că-l aşteaptă două luni grele de luptă cu boala, timp în care va fi supus mai multor şedinţe de chimioterapie şi iradiaţii. După prima săptămână de tratament, Douglas a spus că este optimist în privinţa şanselor de însănătoşire, deşi medicii l-au diagnosticat cu cancer în stadiul IV, cea mai avansată fază a bolii.

Când David Letterman l-a întrebat dacă stadiul IV reprezintă un diagnostic bun, Michael Douglas a răspuns laconic: „Nu".„Toţi speră să fie vorba de cancer în stadiul I, însă nu este cazul. Şansele de supravieţuire sunt bune. Aş spune că acum sunt de 80%. Graţie anumitor spitale şi medicinei moderne, ele s-au îmbunătăţit", a adăugat starul.

A depistat greu boala

Optimismul cu care Douglas încearcă să facă faţă cancerului a mai fost surprins şi într-un interviu pentru revista americană „People". Atunci, actorul a declarat sigur pe el: „Voi învinge cancerul".

Deşi a trecut printr-o primă săptămână de chimioterapie, înfăţişarea actorului l-a uimit pe prezentatorul David Letterman. „Nu ai arătat niciodată mai bine, iar asta demonstrează că eşti un tip dur", a spus, stârnind râsete în sală, Letterman.

Douglas a mai mărturisit în emisiune că boala a fost cauzată de consumul de alcool şi de fumat. El a povestit că a avut dureri la nivelul gâtului de mai mult timp, însă medicii nu au descoperit nimic în urma unor teste la care a fost supus la începutul verii. După vacanţa de vară, actorul a decis să facă o biopsie.

În cazul în care chimioterapia nu va fi eficientă, Douglas va fi operat şi va suporta o laringectomie parţială sau totală. În urma unei astfel de operaţii, ar putea avea o voce schimbată sau ar risca să-şi piardă vocea complet. Douglas, căsătorit de 10 ani cu actriţa Catherine Zeta-Jones, poate fi văzut în această lună în lungmetrajul „Wall Street: Banii sunt făcuţi să circule", o continuare a filmului „Wall Street" din 1987.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite