Michael Jackson, ucis de o doză de anestezic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michael Jackson, ucis de o doză de anestezic
Michael Jackson, ucis de o doză de anestezic

În urma stabilirii cauzei morţii artistului, Conrad Murray, medicul personal al cântăreţului, este suspectat de omucidere.Megastarul a murit în urma unei doze letale de Propofol, un anestezic puternic, care i-a fost administrat în combinaţie cu alte medicamente.

Cauza morţii megastarului a fost dezvăluită luni, odată cu percheziţiile care-l vizau pe Conrad Murray, medicul personal al lui Michael. Informaţia este cuprinsă în mandatul de percheziţie a casei şi a birourilor medicului.

După moartea starului, la 25 iunie, medicul Conrad Murray a fost îndelung anchetat şi cercetările efectuate de poliţie şi de agenţii federali s-au concentrat asupra rolului pe care l-a avut acesta în evoluţia stării de sănătate a Regelui muzicii pop.

Poliţia s-a ferit să-l numească oficial pe acesta suspectul principal. Rezultatele autopsiei lui Michael Jackson nu au fost făcute publice, dar, potrivit BBC, surse din poliţie spun că, în urma hotărârii cauzei care a dus la decesul său, medicul legist a stabilit că fost vorba de omucidere.

Mandatul a fost emis de Harris County District Clerk din oraşul texan Houston şi cuprinde concluziile analizelor Institutului de
Medicină Legală din Los Angeles.

Michael, obişnuit cu doze mari de Propofol

Potrivit şefului institutului, doctorul Lakshmanan Sathyavagiswaran, rezultatele testelor toxicologice preliminare relevă faptul că Michael Jackson a murit din cauza unei doze letale de Propofol.

În mandat mai sunt menţionate şi medicamentele Valium, Ativan şi Versed, pe care medicul i le-ar fi administrat artistului în dimineaţa zilei de 25 iunie, dar doza de 25 de miligrame de Propofol a fost considerată fatală. Jackson era familiarizat cu acest medicament şi se referea la el ca la porţia lui de „lapte“, din cauza aspectului acestuia.

image

În document se mai arată că medicul a stat lângă cântăreţ aproximativ 10 minute, după care a părăsit camera. După două minute, când acesta s-a întors, Michael nu mai respira.

Doar o teorie a poliţiei

Medicul personal al lui Jackson nu este însă de aceeaşi părere, Michael fiind obişnuit cu doze mai mari din acest medicament.

Potrivit site-ului tmz.com, Conrad Murray le-a declarat poliţiştilor că îl trata pe megastar de insomnie de şase luni şi că-i administra 50 de miligrame de Propofol în fiecare seară. Medicul spune că i-a redus acestuia doza, temându-se să nu devină dependent de medicament.

Ed Chernoff, avocatul medicului, spune că datele din mandatul de percheziţie sunt doar factuale şi că unele dintre informaţii nu corespund cu declaraţiile făcute de clientul său.

„Doctorul Murray nu le-a spus niciodată investigatorilor că l-a găsit pe Michael Jackson la ora 11.00 fără respiraţie. El nu a spus nici că a părăsit camera“, a declarat avocatul medicului pentru tmz.com.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite