Mesaje religioase de la formaţia Iris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Minculescu (stânga) şi Doru Borobeică, pe scenă
Cristi Minculescu (stânga) şi Doru Borobeică, pe scenă

Trupa Iris a lansat, duminică seară, albumul „12 porţi“ în cadrul unui concert care a avut loc la Sala Palatului din Bucureşti. Materialul discografic apare pe piaţă după o pauză de trei ani. Într-un decor inspirat de o închisoare cu 12 porţi, purtând lanţuri sau cătuşe ca accesorii, cei cinci membri ai formaţiei - Cristi, Nelu, Boro, Relu şi Valter - au cântat în faţa a peste 4.000 de fani care au umplut sala.

Solistul Cristi Minculescu a fost în formă maximă şi a comunicat mult cu publicul. Pe ecranele montate deasupra scenei au rulat mesaje religioase, precum „Aţi omorât oameni în viaţă şi aţi pălmuit plânsul lui Dumnezeu", „Libertate, cuvânt care a distrus omenirea" ori „Toţi suntem după nişte gratii de fier ale nu ştiu cărei închisori". Mesajele au fost completate cu imagini care reprezentau picturi semnate de artişti precum Salvador Dali, Pieter Bruegel şi Hieronymus Bosch.

În fundalul scenei se puteau observa 12 persoane aşezate în spatele celor 12 porţi cu gratii. Repertoriul formaţiei a fost alcătuit atât din hiturile care i-au consacrat pe Irişi („Vis pierdut", „Baby", „Vino pentru totdeauna"), dar şi din melodiile de pe noul album: „Nimeni nu mai plânge" sau „Lumina vie". La piesele de pe albumul „12 porţi", fanii n-au avut o reacţie prea puternică, deşi single-ul „Tăcerea ta", lansat recent, era deja cunoscut şi fredonat de public. Trupa Iris va mai concerta şi astăzi la Sala Palatului, în cadrul festivalului UNIFEST, unde 5.000 de studenţi pot intra gratuit la spectacol, pe baza carnetului. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite