Medeea Marinescu: „Sunt o degustătoare a umorului fin, englezesc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă sistemul medical din România ar avea asistente ca ea, pacienţii ar trăi o veselie generală.  Din păcate, Mara Manea este doar un personaj de film.

Cea care dă viaţă personajului din serialul “Doctori de mame”, difuzat din această duminică, de Acasă TV, este o actriţă cu o carieră solidă: Medeea Marinescu, de la Teatrul Naţional Bucureşti. Pentru ea, “Doctori de mame” este prima întâlnire cu un serial-dramă.

Povestea lui urmăreşte viaţa medicilor care lucrează într-un cabinet de obstetrică-ginecologie. “Fiecare episod e ca un joc de şah în care fiecare mutare înseamnă o nouă situaţie, o nouă latură a personajului”, spune Medeea despre experienţa pe care o încearcă. Mara este genul de asistentă pe care şi-ar dori-o orice pacient: “Are o conştiinţă a profesiei foarte dezvoltată, care porneşte din caracterul ei profund şi generos, dar şi din dorinţa neîmplinită de a avea propriul copil.

Astfel, orice copil pe care îl aduce pe lume în spital devine un posibil copil al ei, pentru că Mara se pune în postura fiecărei mame”, îşi caracterizează Medeea personajul. Mara Manea nu este perfectă, pentru că viaţa ei personală nu se desfăşoară pe aceleaşi coordonate juste ca şi în cazul profesiei.

“Oscilează între doi bărbaţi - soţul său şi Mihnea Zaharescu, deşi îl iubeşte pe cel de-al doilea. Stă într-un mariaj de dragul stabilităţii, iar aceasta este partea ei vulnerabilă. Per ansamblu, femeile o vor îndrăgi pe Mara nu numai pentru calităţile, ci şi pentru punctele sale sensibile şi vulnerabile”, mai adaugă Medeea.

Emoţii maxime provocate de bebeluşi

Cu majoritatea actorilor, Medeea s-a întâlnit în filme şi teatru, în facultate. “Ştiu că sunt oameni care îşi iubesc şi respectă profesia, ca şi mine. Există o disciplină a meseriei de la care nu facem rabat şi în acelaşi timp o bucurie de a ne revedea în fiecare dimineaţă.

Sunt o degustătoare a umorului fin englezesc, de care nu duc lipsă cei doi regizori englezi Craig Lines şi Shani Grewal, secondaţi de regizorul româno-ungur-german Peter Kerek... Astfel că pe platou este o atmosferă relaxată şi benefică lucrului în echipă”, oferă detalii despre lucrul la serial.

Din distribuţie mai fac parte Virgil Ogăşanu, Constantin Cotimanis, Vlad Zamfirescu, Laura Vasiliu, Alexandra Dinu, Anca Sigartău (ultimele trei în calitate de invitate). La filmări, Medeea a trăit cele mai emoţionante clipe, când a ţinut în braţe bebeluşi de doar două zile. “Este o senzaţie unică, de emoţie amestecată cu teama de a nu li se întâmpla ceva rău”, a declarat ea.

O vacanţă perfectă

Vacanţa de vară pe care a avut-o între filmările la “Doctori de mame” a petrecut-o la căsuţa părinţilor ei de la munte, “unde din camera mea vedeam munţii în fiecare dimineaţă, ascultam cântatul cocoşului, mă jucam cu cei doi ciobăneşti carpatini, iar seara leneveam în faţa focului din şemineu.

În plus, am mai avut parte şi de un sejur de vis, într-o insulă mai puţin populată a Greciei, într-un sat la malul Mării Ionice, cu mult soare şi multă linişte. Pe scurt, o vacanţă perfectă”, aminteşte Medeea de vara care a prins-o mai mult la filmări şi mai puţin în voiaje.

Pe scenă

Pe Medeea Marinescu o puteţi vedea la Teatrul Naţional  în “Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal” de Matei Vişniec, regia Florin Fătulescu; în „O noaptea furtunoasă”, de I.L.Caragiale, în regia lui Felix Alexa; În “Burghezul gentilom” după Molière, (regia Petrică Ionescu); în “Egoistul” de Jean Anouilh în regia maestrului Radu Beligan, spectacol întrerupt stagiunea trecută.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite