Mbela - muzică, televiziune, sprijin pentru refugiaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mbela Nzuzi (foto), prezentatoare a emisiunii "6! Vine presa" de la B1 TV, a susţinut recent un concert la Cafeneaua Actorilor, cu trupa Gloria, a cărei solistă este. Publicul a fost

Mbela Nzuzi (foto), prezentatoare a emisiunii "6! Vine presa" de la B1 TV, a susţinut recent un concert la Cafeneaua Actorilor, cu trupa Gloria, a cărei solistă este.

Publicul a fost încântat cu melodii preluate din repertoriul folcloric african, din zone ca Tanzania, Camerun, Congo. "Toate melodiile sunt vesele, de viaţă, care au fost prelucrate într-o formă accesibilă pentru publicul român. Piesele sunt preluate din zone diferite tocmai pentru ca temele să fie cât mai diverse", spune Mbela.

Trupa Gloria a fost înfiinţată la sfârşitul anului 1997 din dorul de muzica africană, inexistentă pe piaţa românească. Printre proiectele muzicale de viitor ale formaţiei se numără şi un album cu 10 melodii. Pentru toţi refugiaţii din România, vedeta tv şi cântăreaţa de origine africană este un adevărat model de succes.

Venită în România în urmă cu 10 ani, Mbela a făcut un efort imens pentru a se integra în societatea românească. Fiindcă experienţa de refugiat a marcat-o, vedeta tv a înfiinţat în anul 2000 Organizaţia Femeilor Refugiate în România, care are ca activitate susţinerea refugiaţilor. Membrii organizaţiei au acces la informare şi sprijin în ceea ce priveşte integrarea cât mai uşoară pe teritoriul românesc.

Dacă i s-ar cere să renunţe la una din cele trei activităţi în care este implicată trup şi suflet, Mbela mărturiseşte că nu poate să facă acest lucru, mai ales că toate sunt strâns legate una de cealaltă.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite