VIDEO Premiile MTV 2011, dominate de femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gala a fost plină de surprize: Beyoncé a dezvăluit că este însărcinată, iar Lady Gaga a avut o nouă apariţie extravagantă, deghizată în bărbat. Cea de-a 26 ediţie a MTV Video Music Awards, desfăşurată duminică, la Los Angeles, a fost dominată de femei. Printre câştigători se numără Katy Perry, Britney Spears şi Lady Gaga.

Unele dintre cele mai influente artiste ale momentului au făcut „legea" la gala din acest an şi, nu numai că au câştigat cele mai multe şi cele mai importante premii, ci au susţinut momente artistice spectaculoase, potrivit Associated Press. În stilul caracteristic, aşa cum a obişnuit publicul la ultimele două ediţii ale Premiilor MTV, Lady Gaga a avut o apariţie-surpriză: deghizată în bărbat. Dacă în 2009 a împrăştiat sânge fals pe scenă, iar în 2010 a venit îmbrăcată într-o rochie confecţionată din carne, artista americană în vârstă de 25 de ani a deschis gala din acest an prezentându-se publicului drept Jo Calderone. Acesta este un tânăr cu origini italiene, care fumează tot timpul, despre care vedeta a spus că este alter ego-ul său.

Beyoncé, mândră de burtica ei

La poză pe covorul roşu

Lady Gaga a susţinut şi un moment artistic şi a interpretat melodia „You and I", în timpul căreia a apărut pe scenă Brian May, chitarist al legendarei formaţii Queen. Cântăreaţa a dansat pe pian şi a stropit cu bere dintr-o sticlă. Performanţele muzicale ale artistei au fost apreciate de fanii MTV, care au votat-o pe Gaga câştigătoare la categoriile Cel mai bun videoclip al unei artiste - „Born This Way" şi Cel mai bun videoclip cu un mesaj, pentru aceeaşi piesă.

Cea mai mare surpriză a serii a venit chiar înainte de începerea galei, când Beyoncé a pozat pe covorul roşu „îmbrăţişându-şi" burtica. Fără să facă nicio declaraţie, cântăreaţa în vârstă de 29 de ani, despre care s-a speculat de multe ori de-a lungul timpului că ar fi însărcinată, a confirmat astfel că urmează să devină mamă pentru prima dată. Beyoncé şi soţul ei, rapperul Jay-Z, vor deveni părinţi în primăvara anului viitor.

image

Britney Spears, omagiată la gala MTV

Artista a câştigat şi ea un trofeu, pentru Cea mai bună coreografie - „Run the World (Girls)" şi a susţinut un moment artistic. „Aş vrea ca voi toţi să simţiţi dragostea care creşte în mine", le-a spus Beyoncé spectatorilor, iar la sfârşitul cântecului s-a descheiat la sacou şi şi-a mângâiat burtica. Katy Perry, una dintre favoritele ediţiei, cu nouă nominalizări, a plecat şi ea acasă cu trei premii: Videoclipul anului, pentru melodia „Firework", Cea mai bună colaborare - piesa „E.T.", în duet cu Kanye West şi Premiul pentru efecte speciale - videoclipul „E.T.". Cântăreaţa a surprins şi ea publicul cu câteva ţinute extravagante, dar mai ales cu pălăriile în formă de cub sau de disc.

Tribut Britney Spears

Britney Spears a câştigat unul dintre cele mai importante trofee ale galei, Cel mai bun videoclip pop - „Till the World Ends", dar a avut parte şi de un moment special. Postul MTV a organizat un tribut Britney Spears pentru prinţesa pop, care a avut câteva apariţii memorabile la această gală, de-a lungul anilor, printre care dansul cu un şarpe sau sărutul cu Madonna. Britney a primit şi premiul Michael Jackson Video Vanguard Award, care i-a fost înmânat chiar de Lady Gaga (care a rămas costumată în haine de bărbat până la sfârşitul show-ului).

image

Katy Perry, într-o ţinută extravagantă

image

,„Britney Spears a fost una dintre sursele mele de inspiraţie. Este o legendă pop, iar industria muzicală nu ar fi ceea ce este fără ea", a spus Gaga. Alter ego-ul ei, Jo Calderone, a încercat chiar să o sărute pe Britney, însă aceasta s-a ferit. „Am făcut asta deja", a glumit cântăreaţa, făcând referire la celebrul sărut cu Madonna, la VMA 2003.

„Acest premiu înseamnă enorm pentru mine, mai ales că îl primesc acum, cu o zi înainte de aniversarea lui Michael Jackson (cântăreţul era născut pe 29 august - n.r.). Michael a avut o influenţă uriaşă asupra mea", a spus Britney Spears.

Alţi câştigători ai MTV Video Music Awards 2011 au fost Justin Bieber - Cel mai bun videoclip al unui artist („U Smile"), Foo Fighters - Cel mai bun videoclip rock („Walk") şi Nicki Minaj - Cel mai bun videoclip hip-hop („Super Bass"). Premiile au fost acordate în urma voturilor telespectatorilor.

Câştigătorii galei

- Videoclipul anului: Katy Perry, „Firework"
- Cel mai bun videoclip rock: Foo Fighters, „Walk"
- Cel mai bun videoclip hip-hop: Nicki Minaj, „Super Bass"
- Cel mai bun videoclip al unui artist: Justin Bieber, „U Smile"
- Cel mai bun videoclip pop: Britney Spears, „Till the World Ends"
- Cel mai bun videoclip al unei artiste: Lady Gaga, „Born This Way"
- Cel mai bun videoclip cu un mesaj: Lady Gaga, „Born This Way"
- Cea mai bună colaborare: Katy Perry şi Kanye West, „E.T."
- Cea mai bună coreografie: Beyoncé, „Run the World (Girls)"
- Cea mai bună regie: Adele, „Rolling in the Deep"

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite