Marius Bodochi: „Nu sunt cu coada pe sus cât sunt bine plătit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Scump, dom’le, scump!” Pentru actor, această replică nu este o figură de stil... Este un­ mod de a-şi menţine pretenţiile la nivelul la care joacă: mult, foarte mult.

Şase spectacole la TNB, unul la Nottara, unul la Constanţa. Pe Marius Bodochi l-am „recuperat” de pe scenă, înainte de spectacolul de la TNB, “Visul unei nopţi de vară”. Încurcat de gadgeturile moderne, încerca să-şi citească mesajele de pe telefon: „Ăsta-i ok, dar am acasă unul sofisticat, cu internet pe el. L-am primit cadou. Eu abia umblu pe internet pe computer, ce să fac cu el?“, a deplâns decalajul dintre om şi tehnologie.

„Nu, nu i l-aş da lui fiu-meu. Nu trebuie să-i învăţăm pe copii cu lucruri scumpe“, a conchis. O precizare: „copilul“ Alexandru este student în anul IV, la Cluj, oraşul natal al actorului. În timpul discuţiei, ţigara slim mai mult i-a sprijinit gestica, decât să-i furnizeze nicotină. Proiectele curg - după filmările la Budapesta urmează altele la Berlin, la „Bibliotheque Pascal“. „Este o coproducţie ungaro- canadiană, în care eu şi Marius Manole jucăm rolul unor traficanţi de  carne vie.

O zi plină de bani cât cinci

„Nu-s roluri mari, dar sunt nişte caractere bine definite. Şi de ce să nu spun, şi partea financiară este extraordinară. Pentru o zi de filmare am câştigat cât într-o săptămână în România! Eu totdeauna spun: joc şi pentru bani. Inclusiv în telenovele!

Îmi fac meseria, dau cât pot de mult, actoriceşte vorbind, şi nu sunt cu coada pe sus, atâta vreme cât sunt bine plătit. Poţi să fii distribuit într-un film de mare premiu şi să nu-ţi iasă rolul - de unde poţi să ştii? Sau poţi juca într-o telenovelă şi s-o faci excelent, precum Geo Visu sau Dan Condurache, în „Regina“.

Au făcut nişte secvenţe extra-or-di-nare!“, spune el, accentuând fiecare silabă. „La început, până să mi se ofere primul rol din telenovela de la Antenă („Vocea inimii“, urmată de „Clanul sprânceană“ n.r), am zis şi eu NU! Apoi am zis hai să văd cum e. Este greu psihic şi fizic, să duci un personaj 170 de episoade, să te scoli zilnic la 5 dimineaţa, să ieşi de la filmări la 4, apoi te duci la teatru, unde te „speli“  de personaj şi îmbraci altul. Şi ai trei sau patru spectacole pe săptămână!“.

„Şi tu, Bodochi, fiul meu?“

Şi el a trecut prin întrebări de genul „Cum, şi dumneavoastră în telenovele“? „Doamnei respective i-am amintit că emisiunea mea de pe TVR Cultural, «Revolta clasicilor» este de patru ani în grilă, că cealalată emisiune, de pe TVR2, «Gaz pe folk», a intrat în al doilea an. «Vai, dar n-am ştiut», s-a scuzat ea. «Înseamnă că dumneavoastră sunteţi un telespectator de telenovelă», i-am­ răspuns“.

Spectacolul „Teroristul“ în regia lui Felix Alexa - care l-a scos din „nebunia din Bucureşti“ şi-i reaminteşte de vremea studenţiei - este în lucru la Teatrul din Constanţa. Două spectacole de Marcel Ţop („Amadeus“, în colaborare cu Opera Română şi „Shakespeare­ Night“), precum şi un film în regia lui Ovidiu Georgescu, le bifează la capitolul „proiecte viitoare“. Unde se mai regăseşte el, omul Marius Bodochi, între atâtea roluri?  „În toate acestea“, a răspuns, stingându-şi ţigara arsă pe jumătate.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite