Marii dispăruţi de pe „sticlă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PAUZĂ Mihaela Rădulescu, Andreea Marin şi Virgil Ianţu au renunţat, cel puţin pentru o vreme, să mai apară la TV în calitate de prezentatori. Motivele îndepărtării de lumea televiziunii sunt diverse: de la „supărarea“ pe mass-media, la priorităţile vieţii personale sau faptul că formatele TV nu sunt pe gustul celor consacraţi.

„Zâna Surprizelor", Andreea Marin Bănică, a plecat din televiziune în urmă cu trei ani, după 15 ani petrecuţi în acest domeniu, pentru a se dedica familiei. Spune că atunci când a rămas însărcinată a simţit că vrea o schimbare radicală în viaţa ei. Astfel, a decis să renunţe la modul de viaţă de dinainte, care nu-i permitea să petreacă timpul necesar ca mamă, alături de copil.

Totuşi, nu s-a rupt complet de acest mediu, motiv pentru care, din când în când, a mai realizat documentare sau interviuri pe cont propriu. Invitată în emisiunea lui Lucian Mândruţă de la Antena 2, Andreea Marin a spus că va rămâne, cel puţin o vreme, departe de „lumina reflectoarelor" pentru că nu este dispusă să facă compromisuri în ceea ce priveşte cariera. Recent, vedeta TV a declarat că are un proiect TV, dar şi că e posibil ca acesta să nu devină niciodată realitate.

Ianţu vrea la TV

Şi Virgil Ianţu, care a prezentat, printre altele, „Vrei sa fii miliardar?", „Copiii spun lucruri trăsnite" şi „Megastar", toate la Prima TV, a renunţat la începutul acestui an la postul care l-a consacrat. Motivul pentru care a părăsit Prima TV a fost lipsa compatibilităţii în ceea ce priveşte viziunea asupra programelor. Cel mai mult l-a deranjat că i s-a propus să prezinte emisiunea „Fermier.

Caut nevastă!", emisiune pe care nu ar face-o „în veci". Decizia de a ieşi din televiziune nu este definitivă, ci doar până când va avea ocazia să realizeze un proiect care să-l mulţumească. Recent, în presă au apărut informaţii potrivit cărora Ianţu s-ar îndrepta către TVR. Contactat de „Adevărul", prezentatorul TV a spus că, momentan, nu poate confirma informaţia, dar a admis că se află în „discuţii avansate" cu un post de televiziune. Mihaela Rădulescu a plecat din televiziune anul trecut, spunând că o face pentru fiul ei, Ayan.

Înainte de acest pas, prezentatoarea de la „Duminica în familie" a fost supărată pe tabloide, pe unii colegi de breaslă, pe fostul soţ şi pe România în general. Pentru o vreme chiar s-a mutat la Monte Carlo. Supărarea n-a durat însă prea mult. Vedeta TV s-a întors în ţara natală şi chiar a mai apărut episodic la televizor. Într-un interviu acordat revistei „OK!", Mihaela Rădulescu a mărturisit că a făcut un compromis în momentul în care a acceptat să se întoarcă pentru ediţii speciale, pentru că nu a rezistat în faţa „tentaţiei". Totuşi, un proiect pe termen lung încă nu a fost pus în discuţie.

Posturile TV, axate pe politic

Este întâmplătoare această pauză pe care şi-au luat-o, vrând-nevrând, prezentatorii TV cu cea mai mare notorietate? Iulian Comanescu, analist media, spune că din 2008 televiziunile au intrat în complicitate cu politicul şi nu mai au nevoie de emisiuni şi vedete excepţionale, mai puţin Pro TV, „care a ieşit cu garnitura de vedete nealterată din această perioadă". „Se poartă ori emisiuni foarte vulgare, ori altele fără format, cu trei popândăi în studio, dintre care unul e al «casei», iar ceilalţi doi au plătit, sub o formă sau alta, ca să apară", completează Comanescu.

Acesta consideră că, în televiziune, salariile mari şi spaţiile bune de emisie au fost oferite moderatorilor de talk-show-uri politice, care fie ştiu să „execute cascadorii precum cea cu Traian Băsescu, copilul şi caseta", fie pun întrebări „ridicătoare la fileu". Teo Trandafir este una dintre puţinele prezentatoare TV care n-a simulat indiferenţa atunci când a ieşit de pe „sticlă", în 2008.

Teo, deputat

Teo a recunoscut că regretă plecarea de la Pro TV, unde a cunoscut apogeul carierei sale. După ce a părăsit MediaPro, vedetei TV nu i-a mers prea bine nici la Romantica, unde a deţinut funcţia de director, şi nici la Prima TV, unde a realizat „Teo Live". A produs, câteva luni, pe cont propriu, emisiunea „Teo Show", pe care o vindea posturilor locale. În prezent este deputat. Un alt prezentator de succes în anii '90, care a spus „nu" anul trecut televiziunii, este Mircea Radu. Acesta a debutat la TVR, apoi a făcut „Din dragoste" la Antena 1, iar în vara acestui an s-a întors la televiziunea publică, în cadrul Secţiei emisiuni pentru minorităţi. Momentan, nu are emisiune.

Vedetele cu greutate de la televiziunile româneşti se pliază tot mai greu pe formatele actuale, care sunt de multe ori vulgare şi durează, deseori, câte un sezon. Iulian Comanescu spune că televiziunile din România nu ştiu ce să facă cu vedetele. „Acestea au o durată de viaţă de maximum cinci ani, fiindcă sunt suprasolicitate şi li se dau de executat treburi care le distrug imaginea", spune analistul media, adăugând că patronii nu investesc în producţie, ci caută emisiuni cu costuri mici. „Pe de altă parte, faptul că oamenii de talia Andreei Marin sau a lui Mircea Radu sunt în vacanţă de câteva sezoane se poate transforma într-o oportunitate pentru un nou jucător", atrage atenţia Iulian Comanescu.

Andrei Gheorghe a plecat în Moldova

Realizatorul radio-TV Andrei Gheorghe, care a prezentat, printre altele, „Lanţul slăbiciunilor" (Pro TV) şi „Rătăciţi în Panama" (Kanal D), se mută anul acesta la postul TV Prime din Republica Moldova. Gheorghe va modera talk-show-ul „Salutare, naţiune!" şi se declară mulţumit de mutarea peste Prut.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite