Marian Râlea şi-ar pune din nou pălăria de Magician

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul, alintat „Magi” de copiii din România, apare în serialul „Îngeraşii”, de luni până vineri, la 19.30, pe Acasă TV. Pe lângă numeroasele roluri de teatru, Marian Râlea a ştiut mereu cum să ajungă în sufletele copiilor, ca „Magician”, dar şi ca profesor de teatru pentru cei mici.

Actorul a declarat pentru „Adevărul” că lucrul în preajma copiilor îi aduce mari satisfacţii. „Am puterea să schimb lacrimile unui copil în zâmbet, pentru că atunci când un copil râde, se luminează întreaga lume. Asta simt de fiecare dată când joc în faţa copiilor”, spune cel care a vrăjit mai multe generaţii de copil. 

Tinerii de acum şi copiii de atunci nu l-au uitat pe Magician, figura simpatică a emisiunii „Abracadabra” de pe TVR 1 şi ulterior „Superabracadabra”, de pe Pro TV.

„Mă văd şi azi tot ca pe un magician, pentru că au crescut cu imaginea asta încă de când erau mici. Şi nu doar ei mă văd aşa, ci şi echipa cu care lucrez pentru «Îngeraşii», care mereu mă strigă «Magi», iar acest lucru mă bucură foarte mult”, povesteşte Marian Râlea, adăugând că i-ar mai plăcea să joace rolul de Magician, chiar şi după atâţia ani de absenţă.

„Retrăiesc oarecum acea perioadă pentru că rolul din «Îngeraşii» se aseamănă foarte mult cu personajele pe care le schiţam la Abracadabra.”

Omul cu 1.000 de deghizări

În serialul „Îngeraşii”, care a debutat în această toamnă, Râlea joacă din nou în preajma copiilor. El este Ion Napoleon Pop, un detectiv particular care interpretează câte un  personaj nou în fiecare zi, pentru a avansa în ancheta lui.

Deghizarea preferată din episoadele de până acum ale serialului este sutana de preot. „A fost foarte interesant când Neluţu s-a deghizat într-un preot care urmărea doi răufăcători într-un cimitir”, spune Magicianul.

Rolul lui Ion Napoleon Pop i-a plăcut lui Marian Râlea tocmai pentru că a avut prilejul de a interpreta mai multe personaje într-unul singur. „Orice actor îşi doreşte să joace cât mai multe personaje, dar dacă acestea se regăsesc într-unul singur, pe care îl cheamă Ion Napoleon Pop, este excepţional”, povesteşte Râlea despre cel mai recent rol. „Deghizările lui îl fac să fie un personaj pe care şi l-ar dori orice actor, dar şi cei care nu fac meseria asta, pentru că aminteşte de carnaval şi de sărbătoare, când putem deveni altcineva”.

Rolul din serialul de pe Acasă TV a continuat cumva tradiţia Abracadabra, emisiune în care Marian Râlea nu-l interpreta numai pe Magician, ci, printre altele, pe „Vrăjitoarea cea Rea”, sau pe puiul de căpcăun „Bebel cel urâţel”.

Reîntâlnire cu „Abramburica”

Actorul a avut mereu „un ochi” pentru talente, Magicianul de la „Abracadabra” fiind mereu acompaniat de o trupă de copii simpatici şi talentaţi, aleşi de el.

Aşa cei mici i-au cunoscut pe Mica, Ducu, Andreea şi Radu, şi mai târziu pe Abramburici şi Abramburica. Aceasta din urmă, Dana Rogoz, este singura care a rămas în lumina reflectoarelor.

„Îngeraşii” prilejuieşte reîntâlnirea pe micul ecran a lui Marian Râlea cu Dana Rogoz. „Abracadabra i-a influenţat nu numai cariera, ci şi întreaga viaţă. Dana a fost un copil care a muncit mult ca să ajungă unde este acum”, povesteşte Magicianul despre colega lui de platou.

„A fost un copil olimpic, un model pentru ceilalţi copii din Abracadabra. Şi-a dorit dintotdeauna să joace pe scenă, să fie o mare actriţă şi nu a renunţat nicio clipă la visul ei”, adaugă actorul.

Marian Râlea lucrează acum cu alţi copii, şi anume cu cei trei „îngeraşi” din serial: Carina (Jenifer Dumitraşcu), Codin (Ionuţ Bora) şi Mirela (Lili Sanboeuf).  „Copiii-actori sunt foarte buni şi au mult farmec, care cred că vine din inteligenţă şi talent”, spune „Magi” despre colegii lui de platou. Chiar dacă aceştia sunt prea mici ca să fi prins perioada de glorie a Magicianului, cei trei „îngeraşi” sunt vrăjiţi de personaj.

„Au fost foarte multe întâmplări haioase la filmări, dar una dintre ele a fost atunci când Ionuţ, interpretul lui Codin, a insistat să îi fac o magie. Singura pe care o ştiam era să fac o monedă să dispară şi spre surprinderea micuţului, am reuşit, iar el m-a felicitat şi mi-a spus că sunt un magician adevărat”, povesteşte Râlea despre talentele sale de scamator.

Încă este Magician

Actorul nu crede că mai există în zilele noastre vreun personaj care să vrăjească copiii aşa cum o făcea el.

„Pentru asta e nevoie de cineva care să pună în valoare mai mult copiii decât pe el, pentru că ei sunt cei mai importanţi”, spune el, care încă mai este magician. 

„Mereu aud copii care mă strigă aşa, şi mai mult decât atât, se bucură când mă întâlnesc pe stradă, iar pentru mine asta înseamnă că nu am trecut prin viaţă degeaba”, adaugă Râlea.

image

Mereu aud copii care mă strigă Magicianul şi se bucură când mă întâlnesc pe stradă, iar asta înseamnă că nu am trecut prin viaţă degeaba

image


Marian Râlea,
actor

Bloggerii despre Magician

Tinerii din prezent încă îşi aduc aminte cu drag de Magician şi câteodată scriu pe bloguri despre el. Iată două exemple:

„Omul ăsta mi-a înveselit copilăria. Am crescut cu el şi cu Abracadabra. Eram un copil mic şi naiv. Şi iubeam acel show de televiziune. Trăiam pentru Abracadabra. Şi numai unul era Magicianul. Doar el putea, el era magician!”julie-likeachild.blogspot.com

„Marian Râlea a fost şi rămâne un actor bun însă pentru ce a făcut la TVR şi ulterior la PRO, jos pălăria! Din păcate, Marian Râlea a dat jos pălăria de Magician pentru cariera actoricească şi pentru costumul de Moş Crăciun.”www.krossfire.ro

„Ţin minte că îmi amânam mereu temele de la şcoală pentru duminică, duminică dimineaţa mi-o petreceam cu Abracadabra, iar după-amiaza încercam să regizez din nou emisiunea cu toate păpuşile. Temele erau plăcerea nopţii de duminică.”Raluca Hritcu, comentariu pe www.krossfire.ro.

image

Orice actor îşi doreşte să joace cât mai multe personaje, dar dacă acestea se regăsesc într-unul singur, Ion Napoleon Pop, este excepţional

image


Marian Râlea,
actor

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite