VIDEO „Marea mahmureală 2“, o comedie-record

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primele patru zile de la lansare, filmul a câştigat 177 de milioane de dolari, surclasând şi megasuccesul „Avatar“. Pelicula poate fi văzută la cinema în România, începând de mâine seară. Filmul „Marea mahmureală 2“, care poate fi văzut de mâine pe marile ecrane din România, a devenit cea mai profitabilă comedie din toate timpurile.

„Avatar" a încasat 77 de milioane de dolari în primul weekend, în timp ce „Marea mahmureală 2" a câştigat 86 de milioane de dolari doar în Statele Unite şi nici nu a beneficiat de preţuri mai ridicate ale biletelor pentru proiecţii 3D sau IMAX, aşa cum s-a întâmplat cu pelicula lui James Cameron. Încasările filmului au făcut ca premiera să fie a doua cea mai mare a anului (pentru perioada vineri-duminică), după „Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi", un film cu buget de trei ori mai mare.

Maimuţa Crystal, o fumătoare înrăită, s-a alăturat grupului de „mahmuri“

„Marea mahmureală 2", care a încasat 177 de milioane de dolari în lumea întreagă,  în primele patru zile, a fost produs cu un buget de 80 de milioane de dolari. În prima zi, joia trecută, la avanpremieră, comedia a câştigat 31 de milioane de dolari. Succesul filmului este cu atât mai neaşteptat, cu cât, în Statele Unite, producţia a fost clasificată ca fiind „Interzisă copiilor sub 17 ani". Acest rating scade de obicei încasările, pentru că o mare parte din publicul de cinema este format din adolescenţi.

„Marea mahmureală 2" are, în mare, aceeaşi distribuţie: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianiakis, Justin Bartha şi Ken Leung. Dacă în primul film personajul lui Bartha, Doug, era cel care trebuia să se căsătorească şi avea parte de o petrecere a burlacilor cu peripeţii, de această dată Stu (Ed Helms), este mirele. Acesta, care a mai avut un mariaj scurt cu o prostituată, în filmul anterior, se căsătoreşte cu o frumoasă de origine thailandeză, la Bangkok. Cei trei prieteni, Stu, Alan (Galifianiakis) şi Phil (Cooper) se trezesc într-o cameră de hotel insalubră, însoţiţi de o maimuţă fumătoare. Stu are un tatuaj ca Mike Tyson în primul film, Alan este ras în cap, iar fratele adolescent al miresei nu poate fi găsit.

Comedie cu Glob de Aur

Primul film, un succes cu totul neaşteptat al anului 2009, devenise deja cea mai profitabilă comedie din toate timpurile, deşi distribuţia era formată din actori relativ necunoscuţi atunci şi celebri acum. Bugetul primei pelicule fusese de doar 35 de milioane de dolari. Încasările au fost mult peste aşteptări: 467 de milioane de dolari în lumea întreagă. „Marea mahmureală" a primit şi recunoaşterea criticilor şi a câştigat un Glob de Aur pentru Cea mai bună comedie. „Marea mahmureală 2" a încasat 86 de milioane de dolari în primul weekend de la lansare, aproape dublu faţă de primul film, 44,9 milioane de dolari. În România, primul film a încasat 487.000 de dolari.

La cinema, în avanpremieră

- Miercuri: Movieplex Cinema: 21.45
Hollywood Multiplex: 21.45
Light Cinema: 19.40
Cinema City Cotroceni: 19.00

- Joi: Movieplex Cinema: 19.30, 20.30, 21.45, 22.45
Hollywood Multiplex: 19.15, 20.15, 21.45, 22.30
Light Cinema: 19.40, 21.30
Cinema City Cotroceni: 19.20, 20.20, 21.40, 22.40
Cinema City Sun Plaza: 20.20, 21.30, 22.30

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite