VIDEO Maia Morgenstern este mamă şi profă în „Iubire şi onoare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa joacă rolul unei profesoare de limba franceză în noua telenovelă care începe în această seară la 20.30, la Acasă TV. Personajul Maiei Morgenstern se află în conflict cu fiica sa, interpretată de Mădălina Drăghici. În viaţa reală, însă, nu există un conflict între generaţiile de actori.

Maia Morgenstern este o actriţă consacrată, în teatru şi în film, inclusiv pe plan internaţional. Mădălina Drăghici era, până acum câteva luni, un model apreciat dincolo de hotarele ţării.

Mai citiţi şi:

Maia Morgenstern şi fiul

Cu telenovela „Iubire şi onoare" îşi face debutul în actorie, o meserie pe care, după cum mărturiseşte, a îndrăgit-o foarte mult. „Prima secvenţă filmată a fost un moment extrem de important, a însemnat pentru mine asumarea unei responsabilităţi enorme, împlinirea unui vis, începerea unei noi vieţi", explică ea. Iar Mădălina are norocul de a o avea ca parteneră pe micul ecran pe Maia Morgenstern, care spune că „lucrurile au funcţionat impecabil".

„Ne punem în situaţia personajelor cu toată dragostea, cu toată cinstea, emoţia, onestitatea. Dincolo de metode, de mijloace, am plonjat în situaţiile descrise de scenariu", explică Morgenstern.

Cele două sunt mamă şi fiică în serial, reprezentantele unor generaţii cât se poate de diferite, şi ca oportunităţi, şi ca mentalitate. Mădălina o joacă pe Ilinca, o fată modernă, care vrea să-şi încerce norocul în PR (relaţii cu publicul - n.r.), un domeniu cât se poate de actual, în timp ce mama ei, Marieta, are o profesie „tradiţională": este profesoară de limba franceză. „Ceea ce e frumos la ea este că are lumini şi umbre. Are zone absolut expuse, dar, fiind o profesoară de limba franceză, e permanent într-o tangenţă cu ceea ce înseamnă valorile universale, umanismul, în general", explică interpreta Marietei.

Atunci când Ilinca se îndrăgosteşte de şeicul Amir (interpretat de Radu Vâlcan), între mama şi copilul care avuseseră o relaţie extrem de apropiată are loc o „sfâşiere", aşa cum o numeşte Maia Morgenstern. „Marieta nu mai poate gestiona propria criză, în felul ăsta începe să pună în balanţă dacă poate ajuta sau strica în existenţa propriului copil", explică Morgenstern. „Cele două sunt apropiate, sunt prietene, sunt confidente până în momentul în care Ilinca se îndrăgosteşte de Amir. Din acel moment, instinctul de mamă pune stăpânire pe Marieta şi ea nu înţelege această luptă împotriva marii iubiri, îi este teamă că-şi va pierde fiica pe care o adoră", o completează Mădălina Drăghici.

Nu cred în conflictele dintre generaţii

Dacă între mamă şi fiică există conflicte în serial, nu acelaşi lucru se poate spune despre relaţia dintre actriţa-maestră şi actriţa-ucenică. „Nu vreau să fac un exerciţiu de laudă, dar acesta e un debut de foarte bun augur", spune Maia Morgenstern despre partenera ei de ecran. „Doamna Maia Morgenstern este, dincolo de un artist genial, un om minunat şi generos care mă ajută enorm în secvenţe", povesteşte şi Mădălina.

Cât despre conflictele dintre generaţia consacrată a actorilor din România şi cea a tinerilor, cele două sunt de părere că acestea nu există de fapt. „Pot exista conflicte între persoane şi e normal. Actorii tineri sunt foarte mari, cei aflaţi la vârsta de aur sunt şi ei foarte mari, fiecare în dreptul său, fiecare în generaţia sa", este de părere Maia Morgenstern. „Nu văd de ce ar exista un conflict. Mi se pare normal să existe o colaborare între cei care lasă o «moştenire artistică» şi cei ce învaţă şi sunt la început de drum", este de părere şi Mădălina Drăghici.

"Prima secvenţă filmată a însemnat pentru mine asumarea unei responsabilităţi enorme, împlinirea unui vis, începerea unei noi vieţi."
Mădălina Drăghici actriţă

"Învăţ de la fiul meu şi vreau să mă molipsesc de la el de ceva ce pierdem pentru totdeauna: inocenţa, bucuria începutului."
Maia Morgenstern actriţă

O nouă poveste marca Acasă

Telenovela „Iubire şi onoare" spune o nouă poveste de iubire interzisă, de această dată între o româncă independentă şi un şeic din Beled el Nur. Cei doi se cunosc şi se îndrăgostesc într-un club din Bucureşti, dar în relaţia lor există destule piedici. Din distribuţie mai fac parte Marin Moraru, Diana Dumitrescu, Adela Popescu şi Nicoleta Luciu. Telenovela explorează exotismul şi atracţia pe care o exercită lumea arabă, dar şi părţile periculoase, precum tradiţia răspândită a „crimei de onoare".

O lecţie de actorie de la fiul ei

În prezent, Maia Morgenstern joacă alături de fiul ei, Tudor Aaron Istodor, în piesa „Tangou final", experienţă care, spune actriţa, s-a dovedit o adevărată lecţie. „Nu numai că n-am avut vreodată conflicte, ci chiar învăţ de la el, vreau să mă molipsesc de la el de ceva ce pierdem pentru totdeauna: inocenţa, bucuria începutului". Deşi numele ei poate fi intimidant pentru începători, actriţa nu-i lasă să fie înspăimântaţi. „Actorii tineri se cam sperie la început de mine, dar îi «asiguripsesc» eu că nu e cazul", spune ea râzând.

Şi Mădălina Drăghici a fost cucerită de actorie. „Este un vis vechi de-al meu, pe care nu am îndrăznit să-l transform în realitate mult timp din cauza pragmatismului şi poate a lipsei de încredere în mine". Mădălina a avut un „stagiu" de pregătire la o firmă de PR, pentru a înţelege mai bine meseria şi persoanele care o practică şi pentru a intra în pielea personajului.

Despre lumea arabă, Maia Morgenstern spune că a fost mereu fascinată de conflictele din interiorul ei şi îşi aduce aminte despre copilărie şi discuţiile filosofice între tatăl ei şi un prieten musulman al acestuia, pe baza Coranului şi a Torei. Şi ne îndeamnă, cu umor, să vedem că tenurile acoperite de văl ale femeilor musulmane sunt impecabile.

Pe de altă parte, Mădălina Drăghici a fost şocată de ideea de „crimă de onoare" (o cutumă conform căreia o femeie care încalcă legile Coranului este omorâtă de propria familie, în numele onoarei), dar crede că s-ar putea căsători cu un arab, dacă acela ar fi bărbatul vieţii ei.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite