Madonna, influenţată de tată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Madonna,  influenţată de tată
Madonna, influenţată de tată

În volumul „Viaţa cu sora mea, Madonna“, lansat în România de editura Humanitas, Christopher Ciccone (48 de ani) povesteşte despre influenţele care au făcut ca Madonna să fie un spirit liber şi să manifeste toleranţă faţă de orice etnie sau orientare sexuală. Majoritatea acestor influenţe au venit de la tatăl Madonnei, Silvio Ciccone.

Familia Ciccone, împotriva rasismului

„Părinţii mei s-au mutat pe strada Thors, în Pontiac, un oraş-satelit al Detroitului. (...) S-au născut copiii, Tony, Martin, Madonna, Paula, eu şi Melanie.

Părinţii noştri voiseră să lucreze pe strada Thors fiindcă făcea parte dintr-o comunitate planificată, o treime mexicană, o treime afro‑americană, o treime caucaziană şi sperau ca noi, copiii, crescând într-un mediu atât de variat, să aflăm ce înseamnă toleranţa rasială.

Videoclipul Madonnei «Like a Prayer», în care sărută un sfânt negru - imagine prin care voia să-şi pună în evidenţă credinţa în egalitatea rasială - e una dintre multele dovezi că dorinţa lor a fost încununată de succes. (...)

Poate că moartea timpurie a mamei i-a adus Madonnei în suflet suferinţa şi tăria - cum s-a întâplat şi cu mine - şi probabil că a contribuit la dorinţa ei insaţiabilă de a se face iubită şi admirată de întreaga lume. Această dorinţă a catapultat-o, în parte, spre celebritate.

Dar dacă pierderea mamei a influenţat-o indirect pe Madonna să devină o stea, tata a fost cel care i-a inculcat valorile prin care şi-a menţinut statutul: autodisciplina, seriozitatea, cinstea şi o anumită doză de stoicism“, explică Christopher Ciccone.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite