Madonna se întrece pe sine la încasări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Madonna se întrece  pe sine la încasări
Madonna se întrece pe sine la încasări

Turneul mondial al Madonnei, „Sticky & Sweet Tour“, s-a încheiat miercuri printr-un concert la Tel Aviv. În aceeaşi zi, la Los Angeles, promoterul Live Nation Inc., compania care a organizat turneul Madonnei, făcea publice veniturile încasate în urma concertelor susţinute de Madonna.

408 milioane de dolari a strâns Madonna, de la 23 august 2008, până la 2 septembrie, anul acesta, reuşind astfel să-şi doboare recordul încăsărilor obţinute dintr-un singur turneu.

Recordul precedent, stabilit în 2006, a însemnat o sumă de 194 de milioane de dolari, pe care Madonna i-a câştigat în urma turneului „Confessions“. 

În topul veniturilor obţinute în urma unui turneu, „Sticky &Sweet Tour“ a urcat pe locul doi, recordul aboslut fiind deţinut de turneul Rolling Stones, între 2005 şi 2007. Trupa a reuşit să obţină 558 de milioane de dolari în urma celor 144 de concerte.

Spre deosebire de turneul „Confessions“, desfăşurat în vara lui 2006, la care au participat 1,2 milioane de spectatori, Madonna a ales să cânte în turneul „Sticky & Sweet“ pe arene mult mai mari şi, implicit, pentru un număr mult mai mare de spectatori. În total, 3, 5 milioane de spectatori din 32 de ţări din America de Nord, America de Sud, Europa şi Asia au asistat la show-urile ei. Şi numărul concertelor a fost mai mare faţă de precedentul turneu, 85, faţă de cele 60 susţinute în 2006.

În 2007, Madonna a semnat un contract pentru 120 de milioane de dolari cu Live Nation. Potrivit contractului, Live Nation se va ocupa timp de zece ani de înregistrarea albumelor şi de organizarea turneelor artistei.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite