Madonna şi expunerea la sado-masochism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Madonna şi expunerea la sado-masochism
Madonna şi expunerea la sado-masochism

Christopher Ciccone (48 de ani) povesteşte despre cum a fost influenţată Madonna de curentul sado-masochist din anii ’80.

Mai citiţi:


 „Acum că e integrată în reţeaua socială a vieţii de noapte, Madonna face cunoştinţă inevitabil şi cu latura S&M a Manhattanului, foarte la modă.

Centrul S&M heterosexual e clubul Hellfire, iar cel homosexual, Mineshaft, imortalizat de Al Pacino în pelicula «Cruising». Martin Burgoyne, unul dintre cei mai buni prieteni ai Madonnei – un blond înalt şi charismatic din Florida, cam de o vârstă cu mine, care lucrează la Lucky Strike, un bar întunecos şi înghesuit de pe East Ninth Street –, poartă cizme de motociclist, din piele, e plin de piercinguri şi are atârnată din buzunarul de la blugi o batistă roşie, semn că e S&M.

Nu ascunde nimănui că joacă pe latura întunecată şi îi place situaţia. Mie nu. Poate că prietenia cu Marty a făcut din S&M unul din laitmotivele carierei Madonnei, dar nu cred că e interesată personal de treaba asta. Nici n-aş vrea să am în minte astfel de imagini cu sora mea, cu excepţia cazurilor când le întruchipează pentru publicitate – ceea ce cred că face încontinuu.

În orice caz, lăsând deoparte orice conotaţii sexuale sau de actorie, faţă de manager, la filmări şi în relaţiile cele mai apropiate, inclusiv cu mine, deşi e mult mai scundă decât majoritatea dominatoarelor, Madonna exploatează imaginea S&M la maxim.

Cu masca ei de «Venus înveştmântată în blănuri», compusă din părţi egale de Margaret Thatcher, de amazoană, de pisicuţă dotată cu bici şi de Lola din «Îngerul albastru», îşi va atinge în cele din urmă scopul de a domina toate relaţiile de afaceri sau personale.

Marty i-a făcut cunoştinţă Madonnei cu fotograful Edo Berteglio şi cu prietena lui, franţuzoaica Maripol, designer de bijuterii, creatoarea celebrelor brăţări de cauciuc multicolore, pe care a ajuns să le poarte toată lumea în Village. Mai târziu, ideile ei se vor banaliza şi vor fi imitate de toţi, dar influenţa pe care a exercitat-o asupra Madonnei nu e de subestimat. Maripol i-a creat lookul punk dantelat.“

Concertul din Slovenia, anulat

Din cauza unor probleme de logistică, Madonna a anulat concertul din capitala Sloveniei, Ljubljana, care ar fi trebuit să aibă loc la 20 august.

Concertul de la Bucureşti, de la 26 august, care face parte tot din turneul „Sticky & Sweet“, nu este afectat de această decizie. Madonna are o perioadă extrem de încărcată. Pe lângă concertele din turneu, pregăteşte lansarea a două noi cărţi pentru copii, din colecţia „Trandafirii englezeşti“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite