Lupta pentru rating, sezonul de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lupta pentru rating, sezonul de toamnă
Lupta pentru rating, sezonul de toamnă

Majoritatea posturilor TV se bazează pe emisiuni care au adus audienţă în trecut, în timp ce noutăţile sunt puţine. Televiziunile mizează pe reality-show-uri, pe emisiuni-concurs noi, dar şi pe formate deja consacrate.

Una dintre marile premiere ale toamnei este show-ul „Rătăciţi în Panama“, prezentat de Andrei Gheorghe, emisiune care va debuta la Kanal D, la 28 septembrie. Concursul, considerat programul de forţă al Kanal D pentru această toamnă, se desfăşoară în jungla panameză şi îi supune pe concurenţi la probe extreme.

Analistul media Iulian Comanescu pariază pe succesul acestei emisiuni. „Nu pot decât să continui să sper că o să-l văd pe Gheorghe într-un format TV de succes. A preluat o idee din gama «Survivor». E un mare pas înainte pentru televiziunile din România“, spune acesta.

Se poartă reality-show-urile

Tot la capitolul noutăţi se încadrează şi „Fermier, caut nevastă!“, la Prima TV, show în care zece burlaci gata de însurătoare se bat pentru a câştiga inima celei care poate deveni „aleasa lor“. O altă emisiune care va începe în această toamnă este „Clarvăzătorii“, la Kanal D, în care oameni cu abilităţi speciale se vor lupta pentru titlul de „Cel mai bun clarvăzător al României“. Ei vor fi supuşi unor teste create de specialişti în domeniu: un investigator criminal, un psiholog şi un iluzionist.

Şi Mircea Solcanu va avea, din 20 septembrie, propria emisiune de mondenităţi la postul Acasă, „La naiba, să PoveŞtim“. Timp de o oră, Mircea şi invitaţii săi vor întoarce pe toate feţele evenimentele mondene ale săptămînii care a trecut.

În programele de toamnă au fost introduse şi emisiunile concurs, cu premii în bani sau obiecte - de la aparatură electrocasnică până la automobile. „Spune-mi preţul“ va începe la Kanal D la 28 septembrie, iar gazda emisiunii va fi Cosmin Cernat. Aceste show-uri, în opinia lui Iulian Comănescu, nu sunt suficiente pentru a atrage milioane de telespectatori.

Grupul Divertis se mută din această toamnă la Pro TV, unde va putea fi urmărit în fiecare duminică, timp de două ore. Ca noutate, Ioan Gyuri Pascu, una dintre „piesele de rezistenţă“ ale trupei, a revenit în Divertis.

„Mondenii“ fără Bendeac

„Trăsniţii“ revin la Prima TV, iar sitcomul va avea în distribuţie două noi prezenţe feminine, pe Rocsana Marcu şi pe Raluca Guslicov. Tot într-o formulă nouă revine pe micul ecran şi „Mondenii Show“, cu Mirela Zeţa, Andreea Grămoş­teanu şi Angel Popescu, după ce Mihai Bendeac a decis să părăsească grupul pentru o emisiune de divertisment la Antena 1.

image

Andreea Raicu îşi face debutul ca actriţă în serialul „Efect 30“, o nouă producţie Prima TV



Iulian Comănescu spune că „Divertis“ are şanse să se autodepăşească la Pro TV. „Aţi văzut cum au fost etapizate ştirile despre revenirea lui Gyuri Pascu şi segmentul lui Toni Grecu? Asta înseamnă o strategie de PR inteligentă, au ţinut povestea «la cald» peste vară“, spune analistul. „Cât priveşte «Mondenii», aceştia oscilau între accese de inteligenţă şi vulgaritatea specifică divertismentului românesc într-un mod care mă face să cred că nu Mihai Bendeac e problema formatului“, explică el.

Primul serial românesc de epocă, „Aniela“, va avea premiera la 14 septembrie la Acasă TV, iar continuarea serialului „Regina“ se mută la PRO TV, cu „State de România“. Prima TV încearcă să concureze cele două posturi cu un serial nou, „Efect 30“, din distribuţia căruia face parte Andreea Raicu.

La concurenţă pe acelaşi interval orar

Analistul media Iulian Comanescu mizează pe „Ştirile Pro TV“, prezentate de Andreea Liptak şi Mihai
Dedu, pe segmentul orar 08.00 – 10.00.

„Ştirile Pro TV fac de ani de zile o treabă lăudabilă, cu un program curat şi nu foarte diferit de restul zilei“, consideră specialistul.

În lupta dintre Mădălin Ionescu de la „Acces direct“ şi Cătălin Măruţă (foto) de la „Happy Hour“, Comanescu îl dă câştigător pe primul.

image


„Măruţă are nişte limite care s-au văzut la ultimul Revelion. Nu e vorba de preferinţele mele personale, de telespectator, dar Mădălin Ionescu e un personaj mult mai portant decât Măruţă“, spune el.

În ceea ce priveşte intervalul orar 21.00-23.00, Iulian Comanescu admite că emisiunea moderată de Mihai Gâdea, „Sinteza zilei“, se poate bucura de succes, dar, în acelaşi timp, consideră Realitatea TV un jucător important pe acest slot. „Cheia problemei stă în evoluţia lui Mihai Gâdea şi a companiei de la «Sinteza zilei».

E vorba de o specie de spectacol cam certat cu regulile jurnalismului, dar care şi-a câştigat publicul lui, tocmai fiindcă pe alte posturi e plin de talk-show-uri burlan, al căror moderator se schimbă o dată la trei săptămâni“, spune Comanescu.

Revin la TV

Prima TV: „Cronica Cârcotaşilor“, „Cearta-n bucate“, „Schimb de mame“, „Trădaţi în dragoste“, „Cireaşa de pe tort“.
Pro TV: „Dansez pentru tine“, „Frumuseţe pe muchie de cuţit“, „Apropo TV“, „România, te iubesc!“.
Kanal D: „Noră pentru mama“, „Fata lui tata“.
Antena 1: „Test de fidelitate“, „Te pui cu blondele?“.
Antena 2: „Răi da’ buni“, „Vorbe grele“, „Agentul VIP“, „Stele sub lupă“.
B1 TV: „Naşul“, matinalul „710“.

Divele se întorc

Simona Pătruleasa, fostă prezentatoare de ştiri sportive la Antenă, a semnat un contract cu postul Kanal D, unde va prezenta jurnalul de weekend. Mihaela Rădulescu ar putea reveni şi ea pe sticlă, cu proiecte speciale la Antena 1.

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite