VIDEO Liz Taylor, povestea unei stele: şapte bărbaţi, opt căsnicii, sute de filme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa Elizabeth Taylor a murit la vârsta de 79 de ani, ieri-dimineaţă, la Spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles unde era internată de şase săptămâni din cauza unei insuficienţe cardiace, potrivit CNN.

Elizabeth Taylor a murit!

Filosofia de viaţă a lui Elizabeth Taylor, în 20 de citate personale: "Îţi cunoşti cu adevărat prietenii abia în mijlocul unui scandal"

Deşi suferise mai multe complicaţii, starea ei se stabilizase şi spera să fie externată curând. „Era înconjurată de copiii săi - Michael Wilding, Christopher Wilding, Liza Todd şi Maria Burton", a declarat purtătorul de cuvânt al actriţei, citat de ABC News.

„Mama mea a fost o femeie extraordinară, care a trăit viaţa din plin, cu multă pasiune, umor şi dragoste. Deşi pierderea ei este devastatoare pentru cei care o iubeau, vom fi mereu inspiraţi de contribuţia eternă pe care a adus-o acestei lumi. Remarcabila ei interpretare din filme, succesul ei ca femeie de afaceri şi lupta ei curajoasă şi de neoprit împotriva SIDA ne face mândri de ceea ce a realizat ea. Ştim că lumea este mai bună deoarece mama a trăit în ea.

Moştenirea ei nu va fi niciodată distrusă, spiritul ei va fi mereu alături de noi şi iubirea ei va fi veşnic în inimile noastre", a declarat fiul actriţei, Michael Wilding. În afară de cei patru copii, Taylor mai avea 10 nepoţi şi 4 strănepoţi.

Internată de peste o sută de ori

În octombrie 2009, actriţa a fost supusă unei intervenţii chirurgicale pe cord. Ea a fost diagnosticată cu insuficienţă cardiacă congestivă în urmă cu aproape şase ani. Taylor şi-a petrecut ultimii ani într-un scaun cu rotile. În ultimii 25 de ani a fost internată de peste o sută de ori în spital, având o intervenţie chirurgicală la şold şi două intervenţii foarte riscante la spate. Totodată, ea a căzut de pe cal în timpul unor filmări, a suferit de pneumonie şi cancer de piele, a fost supusă unei traheotomii, a fost dependentă de alcool şi analgezice, a fost supusă mai multor intervenţii chirurgicale la plămâni, creier, şold şi inimă.

Prietena lui Michael Jackson

În 1997, actriţa a suferit un atac cerebral în urma operaţiei de extirpare a unei tumori pe creier şi a fost chiar în moarte clinică. Încă din copilărie, doctorii i-au pus diagnosticul de scolioză congenitală. Viaţa ei tumultuoasă a fost frecvent pe prima pagină a ziarelor. În 1980, actriţa se internează pentru tratarea dependenţei de alcool. În 2005, Taylor a fost unul dintre cei mai fervenţi apărători ai lui Michael Jackson în timpul procesului de pedofilie care i-a fost intentat artistului. La sfârşitul lunii mai 2006, a apărut în emisiunea lui Larry King, unde a dezminţit zvonurile conform cărora ar suferi de maladia Alzheimer.

"Mama mea a fost o femeie extraordinară, care a trăit viaţa din plin, cu multă pasiune, umor şi dragoste.''
Michael Wilding
fiul actriţei


Şapte bărbaţi, opt căsnicii, sute de filme

Elizabeth Rosemond Taylor s-a născut la 27 februarie 1932, la Hampstead, în apropiere de Londra. În iunie 1939, familia Taylor se îmbarcă pentru California. Hedda Hopper, o agentă celebră la Hollywood, îi face intrarea lui Liz în lumea filmului, la vârsta de 9 ani.

Taylor a devenit celebră la doar 12 ani, cu rolul din filmul „Vis de glorie" (1944). Recompensată cu două premii Oscar, pentru „Butterfield 8" (1960) şi „Cui îi e frică de Virginia Woolf?" (1966), Elizabeth Taylor a fost căsătorită de opt ori - de două ori cu actorul Richard Burton. Ultimul său mariaj, cu muncitorul în construcţii Larry Fortensky, a durat cinci ani şi s-a încheiat în 1996.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite