Leonardo DiCaprio luptă pentru protejarea tigrilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul Leonardo DiCaprio se va folosi de influenţa şi celebritatea sa pentru protejarea tigrului indian, o specie pe cale de dispariţie.

Leonardo DiCaprio şi Jairam Ramesh, ministrul indian al Mediului, s-au întâlnit, recent, la New York, la o recepţie organizată de ONG-ul Coalition for Rainforest Nations (CfRN).

„Actorul s-a întâlnit cu ministrul şi i-a împărtăşit dorinţa sa de a juca un rol important în sensibilizarea opiniei publice în ceea ce priveşte situaţia tigrului indian", a declarat un reprezentant al ministerului. Potrivit aceleiaşi surse, DiCaprio doreşte să meargă în India şi să ia parte la o campanie dedicată protejării acestei specii de tigru.

Filantrop

Premierul indian Manmohan Singh a înfiinţat, în 2008, o agenţie de luptă împotriva braconajului. Totuşi, în 2009, au fost ucişi 32 de tigrii indieni. Vânătoarea acestei specii este interzisă peste tot în lume, dar blana, pielea şi ghearele sale sunt foarte apreciate în Asia pentru proprietăţile terapeutice.

De curând, DiCaprio, susţinut de Edward Norton, Forest Whitaker şi Chace Crawford, a lansat o campanie pe internet în încercarea de a schimba politicile americane şi de a stopa poluarea şi schimbările climatice. La sfârşitul lunii ianuarie, actorul a făcut o donaţie în valoare de un milion de dolari pentru victimele seismului din Haiti. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite