Leonardo DiCaprio, în rolul lui J. Edgar Hoover

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul american Leonardo DiCaprio (35 de ani) va deţine rolul principal în filmul biografic despre J. Edgar Hoover, fondatorul Federal Bureau of Investigation (FBI).

Pelicula va fi regizată de Clint Eastwood. Filmările pentru lungmetrajul „Hoover" vor debuta la sfârşitul anului, potrivit Deadline.com. Regizorul Clint Eastwood va fi şi coproducătorul proiectului, în colaborare cu Brian Grazer şi Rob Lorenz de la studiourile Imagine şi Malpaso.

Scenariul filmului este semnat de Dustin Lance Black, autorul peliculei „Milk - Preţul curajului", pentru care a primit premiul Oscar, în 2009. Black a lucrat timp de 12 luni la acest scenariu, înainte de a-l arăta directorilor de la Universal. Filmul, care marchează prima colaborare a lui Leonardo DiCaprio cu Clint Eastwood, va fi finanţat de Warner Bros.

J. Edgar Hoover, un erou controversat

Considerat un adevărat erou al luptei împotriva criminalităţii în SUA, Edgar Hoover a jucat un rol important în înfiinţarea FBI, în 1935. El a condus agenţia din care a provenit Federal Bureau of Investigation, încă din 1924 şi a transformat-o într-o organizaţie eficientă de luptă împotriva crimei organizate.

Hoover a condus FBI până în 1972, anul morţii sale, la vârsta de 77 de ani. Se spune că părintele FBI ar fi folosit instituţia pentru a hărţui diverşi activişti politici şi a folosit metode ilegale pentru a alcătui dosare secrete unor lideri politici. Mulţi dintre biografii lui au declarat că era homosexual nedeclarat şi travestit.

DiCaprio s-a specializat în biografii

În ultima vreme, Leonardo DiCaprio s-a specializat în biografii ale unor mari personalităţi. Astfel, a jucat rolul pionierului aviaţiei Howard Hughes, în „Aviatorul" (regia Martin Scorsese), care i-a adus, în 2005, a doua dintre cele trei nominalizări la Oscar.

În curând, el ar putea interpreta rolul celui de-al 26-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Theodore Roosevelt. Actorul a mai jucat în „Cârtiţa" (2006) şi „Nonconformiştii" (2008). Cel mai recent film al său este „Shutter Island", regizat de Martin Scorsese, lansat de curând pe marile  ecrane.

Personaj emblematic

Pentru rolul lui Howard Hughes din „Aviatorul", Leonardo DiCaprio a primit Globul de Aur. Povestea spectaculoasă a lui Hughes-industriaş, producător de film şi unul dintre marii inventatori americani -  redă mărirea şi decăderea unui personaj emblematic al Americii.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite