Leonardo DiCaprio, favoritul lui Ridley Scott

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romanticul îndrăgostit de pe „Titanic“ l-a întâlnit pe Russel Crowe, fostul „Gladiator“, într-un film cu atentate şi cu agenţi secreţi.

„Body of Lies“ Leonardo Di Caprio şi Russel Crowe, cel mai nou film al regizorului Ridley Scott, a avut premiera săptămâna trecută, în Australia. DiCaprio interpretează un agent CIA aflat în subordinea lui Crowe. Acesta trebuie să descopere un terorist Al-Qaeda care plănuieşte un nou atentat asupra Americii. DiCaprio a explicat că filmul reflectă conflictele în care se află Statele Unite.

„Am încercat doar să prezentăm realitatea crudă şi să arătăm laturile negative ale ambelor părţi: politica externă a Statelor Unite şi situaţia din Orientul Mijlociu. N-am lansat, neapărat, acuzaţii. Cred că e doar o abordare realistă a unui război din zilele noastre, un război la care participă şi Statele Unite şi de aici toate problemele care au apărut“, spune DiCaprio. Filmul va deranja pe oficialii de la Casa Albă, dar cine se mai gândeşte acum la terorişti şi la invadarea de teritorii străine, în vremea crizei financiare globale?

DiCaprio şi Crowe s-au­ întâlnit în 1995, pe platourile filmului „Mai iute ca moartea“. Pe atunci, DiCaprio avea doar 21 de ani şi era un anonim. Premiera filmului „Body of Lies“ va avea loc în România la sfârşitul lunii noiembrie. Regizorul britanic a confirmat, într-un interviu pentru Io9.com, că şi următorul său film, „Minunata lume nouă“ („Brave New World“), după romanul lui Aldous Huxley,  îl va avea ca personaj principal pe Leonardo DiCaprio. „Un scenariu poate fi scris repede, dar să adaptezi romanul lui Huxley este o adevărată provocare“, a mai declarat el.

Sălbaticul John din „Minunata lume nouă“

DiCaprio va da viaţă sălbaticului John, tânărul născut dintr-o uniune naturală, în universul aseptizat din Statul Mondial deplâns de Huxley în celebrul său roman apărut în 1932. Într-o societate a experienţelor genetice (naşterea este o ruşine, concepţia se realizează în eprubetă, copiii sunt crescuţi în categorii sociale prestabilite), oamenii trăiesc într-un fel de rezervaţie şi lucrează şapte ore pe zi, după care un drog puternic, soma, oferă odihna, plăcerea, senzaţia de concediu.

Nu există fidelitate, nici familie. Din cultura şi vechile religii se păstrează câteva cărţi în biblioteca lui Mustapha Menier, conducătorul lumii noi. Bernard Marx, o excepţie a acestei noi specii de oameni, face o vizită în rezervaţia de sălbatici. Aici găseşte o fostă femeie civilizată, Linda, părăsită în urma unei sarcini neprevăzute, un „accident“ al lumii noi. Ea trăieşte cu nostalgia vechii lumi  şi nu e înţeleasă decât de fiul său, John, un sălbatic autentic.

Bernard îi aduce la Londra, dar John Sălbaticul (care va fi interpretat de DiCaprio) refuză să se integreze, rămânând iubitor de artă şi tot ce este uman, în ciuda pasiunii pentru Lenina, care nu vede în el decât un partener. John se va izola lângă un far, încercând să se purifice şi să trăiască după modelul sălbatic, dar nu este lăsat. Devenind ciudăţenia favorită a civilizaţilor, sfârşeşte prin a se sinucide.

Al treilea Science Fiction

„Minunata lume nouă“ va marca a treia incursiune a lui Ridley Scott în genul science fiction după „Blade Runner“ şi „Alien“. Ecranizarea romanului se datorează prieteniei dintre Laura Huxley, văduva autorului, cu George DiCaprio, tatăl actorului. Cartea, considerată o capodoperă a literaturii SF alături de „1984“ a lui George Orwell, a făcut obiectul mai multor ecranizări tv, dar niciuna nu a fost destinată marelui ecran.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite