Laurenţiu Duţă se trezeşte la prânz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul membru al formaţiei 3 Sud Est munceşte până noaptea târziu. El pregăteşte lansarea unui nou album.

După 11 ani de 3 Sud Est, numeroase hituri şi albume lansate alături de ei, Laurenţiu se concentrează acum pe cariera solo, urmând stilul care l-a consacrat: pop-dance. La finalul lunii trecute, artistul a lansat single-ul „Freeman“, despre care spune că „nu are o poveste anume, ci este pur şi simplu inspiraţie“.

Pentru această piesă, Laurenţiu a lucrat cu David Deejay la partea instrumentală, iar la versuri cu rapperul Connect-R. Cântăreţul explică faptul că a preferat să înregistreze această melodie în limba engleză pentru că „sună bine“, dar şi pentru că astfel „pot înţelege piesa şi oamenii de prin alte ţări“.

Cred în „eterna dragoste”

Aşa cum spune titlul piesei, „Freeman“, Laurenţiu se consideră un om liber, pentru că face ceea ce-i place. „Cred că asta este cheia spre fericire, să faci ceea ce-ţi place. Când eram mic, adică elev, nu îmi plăcea deloc să mă trezesc dimineaţa să merg la şcoală. Mi-am promis că, atunci când o să fiu mare, o să îmi găsesc un serviciu cu un program care să înceapă după ora 12.00. Cam acesta este programul meu, pentru că muncesc mai mult seara, până noaptea târziu, şi e normal să mă trezesc mai spre după-amiază“, spune el.

Artistul se pregăteşte să lanseze un nou album, care va conţine zece piese şi care va avea ca temă „eterna dragoste“. „Întotdeauna mi-au ieşit mai bine piesele de dragoste. Atunci când scriu o piesă las sufletul să-mi dicteze versurile şi muzica“, spune Laurenţiu.  Deşi lucrează de ceva timp la el, Laurenţiu nu ştie când va apărea pe piaţă noul material discografic. „Am tot amânat lansarea, pentru că încă nu am gata tot materialul. Sunt şi pretenţios în alegerea pieselor. Asta este o altă cauză a întârzierii“, explică el.

„Mulţi tineri au crescut cu muzica noastră”

Pe lângă piesele pe care le compune pentru albumul lui, Laurenţiu scrie versuri şi pentru alţi artişti, precum Cristina Rus sau Elena Gheorghe. Mai mult, artistul observă şi faptul că preferinţele publicului şi piaţa muzicală de la noi s-au schimbat în ultima vreme.

„E clar că există un curent foarte puternic dance-house, care se aude la radio în momentul acesta. Este o evoluţie firească a curentului dance şi destul de populară acum. S-au impus mulţi artişti nou-veniţi. Ideea este că, dacă ai o piesă puternică, nimeni şi nimic nu te opreşte să ajungi în vârf“, consideră cântăreţul. Laurenţiu are mai puţine concerte decât în perioada în care 3 Sud Est era „pe val“, dar se declară mulţumit de numărul de spectacole pe care le susţine.

„Probabil şi cu 3 Sud Est în perioada asta de criză economică aş fi avut mai puţine“, adaugă el. Cu toate că a trecut un an de când trupa s-a destrămat, el încă mai este asociat cu 3 Sud Est. „Se întâmplă, e normal să fie aşa şi chiar nu mă deranjează. Am cântat totuşi 11 ani în această trupă. Mulţi tineri au crescut cu muzica noastră, iar separarea drumurilor noastre i-a afectat pe mulţi­. În show-ul meu cânt şi piese din repertoriul 3 Sud Est, dar şi piese de pe albumul meu solo, care urmează să apară“, spune el.

Cât despre vremurile în care făcea parte din fosta trupă, Laurenţiu îşi aduce aminte cu plăcere. „Ne-am distrat şi am râs pentru mulţi ani de-aici încolo. Nu vreau să devin nostalgic şi prefer să privesc înainte, deşi nu voi uita vremurile alea niciodată. În schimb, ca în orice «dragoste» prea mare, o despărţire lasă ceva urme. Din păcate, nu prea mai ţinem legătura. Cu Viorel m-am întâlnit întâmplător şi am schimbat câteva cuvinte“, conchide el.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite