La Eurovision, România va concura în a doua semifinală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hotel FM, formaţia care reprezintă România la Eurovision 2011 cu piesa "Change", va concura în cea de-a doua semifinală a concursului. Astăzi s-a desfăşurat tragerea la sorţi la Teatrul Apollo din Dusseldorf. Finala Eurovision 2011 se va desfăşura în 14 mai.

Astfel, reprezentanţii României vor urca pe scena din Arenele Fortuna în 12 mai, alături concurenţi din Ungaria, Olanda, Bosnia şi Herţegovina, Ucraina, Cipru, Austria, Suedia, Moldova, Belgia, Slovacia, Israel, Macedonia, Danemarca, Belarus, Bulgaria, Estonia, Letonia, Slovenia şi Irlanda.

Prima semifinală va avea loc în 10 mai şi vor concura artiştii din Albania, Finlanda, Armenia, Elveţia, Norvegia, Georgia, Turcia, Serbia, Rusia, Polonia, Croaţia, Azerbaidjan, Lituania, Malta, San Marino, Islanda, Grecia şi Portugalia. Ordinea de intrare în concurs va fi stabilită de organizatori în luna martie.

Pe lângă telespectatorii ţărilor participante, în prima semifinală vor vota şi cei din Marea Britanie şi Spania, iar în cea de-a doua cei din Germania, Italia şi Franţa.

Anul acesta, concursul va reuni participanţi din 43 de ţări, care vor concura în cele două semifinale, cu excepţia Spaniei, Italiei, Franţei, Marii Britanii şi Germaniei, care sunt calificate direct în finală.

Competiţia va avea loc la Arenele Fortuna din Dusseldorf, cu au o capacitate de 54.000 de locuri, dar la concurs numărul va fi redus la 24.000 din cauza spaţiului ocupat de scenă şi de tehnica specială.

Reprezentanta Germaniei, Lena, a câştigat Eurovision 2010, cu piesa "Sattelite". Paula Seling şi Ovi, care au reprezentat România cu piesa "Playing with Fire" s-au clasat pe locul al treilea.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite