Kusturica, o mostră de spirit balcanic la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrul regizor va susţine, mâine seară, un concert la Sala Palatului, alături de trupa sa, No Smoking Orchestra. Potrivit organizatorilor, compania Events, artistul a acceptat să ia o pauză de două zile pentru a onora acest concert.

Chiar dacă performanţele sale din muzică nu se ridică la nivelul celor din cinematografie, Emir Kusturica a rămas totuşi fidel (poate şi din motive pragmatice) acestei arte, dar şi trupei sale, No Smoking Orchestra, alături de care revine la Bucureşti. „Totul trebuie vândut! Totul trebuie să fie de vânzare! Toată lumea trebuie să cumpere!”, declara, la un moment dat, regizorul, care soseşte în România de la Helsinki, unde lucrează la noul său film.

Zdob şi Zdub cântă în deschidere

Show-ul de mâine seară se anunţă a fi o „explozie” de spirit balcanic, chiar dacă nu va beneficia de prezenţa unor invitaţi-surpriză, cum ar fi regizorul Oliver Stone, care a urcat pe scenă într-un duet inedit cu Kusturica, în Grecia, la sfârşitul lunii trecute. Atmosfera va fi „încălzită” însă de trupa Zdob şi Zdub, care va cânta în deschiderea concertului de la Sala Palatului.

Cunoscut întregii lumi pentru producţii ca „Time of the Gypsies“, „Arizona Dream“, „Underground“, „Pisica albă, pisica neagră” sau recentul „Maradona by Kusturica”, pelicule premiate internaţional, Emir Kusturica a debutat profesionist în muzică în 1986, când s-a alăturat trupei No Smoking Orchestra, ca basist.

Împreună au lansat albumul „Greetings From Safari Land“, dar, în ciuda faimei lui Emir Kusturica, trupa era cenzurată pe canalele media cu audienţă ridicată. Un videoclip al unei piese de pe acest album nu a fost difuzat niciodată de televiziunile din Iugoslavia, iar o melodie cu care au participat la Eurovision a fost cenzurată. Cu toate aceastea, albumul a avut succes.

S-a dedicat muzicii

No Smoking Orchestra s-a destrămat în 1987, însă regizorul şi-a adus aminte de fosta sa formaţie 11 ani mai târziu, când trupa a semnat coloana sonoră pentru filmul „Pisica albă, pisica neagră“.

După această colaborare, Kusturica s-a dedicat mai mult muzicii, încercând să devină la fel de celebru alături de No Smoking Orchestra pe cât este ca regizor.

Vechea trupă s-a reunit sub titulatura Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, a înregistrat noi albume, printre care „Unza Unza Time” şi coloana sonoră a filmului „Life Is a Miracle” şi a susţinut peste 500 de concerte în ţări ca Italia, Franţa, Germania.

Mai sunt bilete în vânzare

Spectacolul va avea loc la Sala Palatului din Bucureşti, începând cu ora 20.00. În funcţie de poziţia faţă de scenă, biletele costă 80, 100, 140 şi 180 de lei. Biletele mai pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian“, din magazinele Diverta din Bucureşti şi din ţara şi on-line, de pe site-urile www.ticketpoint.ro şi www.bilete.ro.


Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite