Katherine Heigl: Prima poză cu fata mea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fanii actriţei Katherine Heigl, starul din serialul TV „Anatomia lui Grey”, au putut admira prima fotografie cu fiica sa adoptată din Coreea de Sud. Micuţa Nancy Leigh, poreclită Naleigh, este un copil cu nevoi speciale.

În urmă cu două săptămâni, actriţa Katherine Heigl, în vârstă de 31 de ani, şi soţul său, rockerul Josh Kelley - 29 de ani - au devenit părinţii unei fetiţe din Coreea de Sud, în vârstă de zece luni, potrivit cotidianului britanic „The Daily Mail”. Micuţa a fost botezată după numele mamei actriţei – Nancy – şi după cel al surorii sale – Margaret Leigh, de asemenea adoptată din Coreea de Sud în copilărie. Katherine şi Josh s-au căsătorit pe 27 decembrie 2007, în oraşul Park City din statul american Utah. Naleigh este primul copil al cuplului american.

Fericiţii părinţi au postat fotografii ale fiicei lor pe site-ul organizaţiei „The Jason ­Heigl Foundation”. Jason Heigl este fratele lui Katherine, care a murit în 1986, din cauza unor leziuni cerebrale suferite în urma unui accident de automobil, relatează agenţia Mediafax.

Chestionar epuizant

Într-un interviu acordat în emisiunea „The Ellen DeGeneres Show“, actriţa povesteşte despre rigorile procesului de adopţie şi despre încărcătura emoţională pe care a presupus-o acest pas important din viaţa cuplului. „A trebuit să completăm un chestionar cu 40 de întrebări superdetaliate despre ce fel de persoane suntem, cum vrem să creştem copilul, ce fel de educaţie îi vom oferi, cum am fost crescuţi noi înşine, ce am păstra din modelul părinţilor noştri şi ce am schimba...” Actriţa a explicat că răspunzând acestor întrebări, ea şi soţul ei au fost forţaţi să examineze foarte bine ce îşi doreau.

Katherine şi-a dorit enorm să adopte un copil coreean, dat fiind că a crescut alături de o soră adoptată din aceeaşi ţară. Ea l-a anunţat pe Josh despre intenţia sa chiar înainte ca acesta să-i pună inelul pe deget.  „Am început să vorbim despre adopţie încă dinainte de-a ne logodi, pentru că era foarte important pentru mine. Am vrut să fiu clară, pentru că nu toată lumea acceptă ideea. Aşadar, cam în urmă cu un an ne-am spus: «OK! Hai să începem procesul de adopţie», iar procesul este foarte intens. Sunt sigură că la fel de intens este să aştepţi un copil biologic, din cauza schimbărilor fizice prin care treci.”

Adopţie rapidă

În urmă cu şase luni, cuplul a primit o fotografie cu fetiţa şi toate informaţiile despre ea. „Ar fi trebuit să dureze mai mult timp. Astfel de lucruri pot să dureze ani de zile”, a explicat actriţa americană. Faptul că Naleigh este un copil cu nevoi speciale a scurtat semnificativ procesul de adopţie.

„Este un bebeluş cu nevoi speciale şi din acest motiv totul a mers mult mai repede. Ei au vrut să ne-o trimită cât mai repede posibil.” Nu este clar încă în ce constă aceste nevoi speciale. În ce priveşte dorinţa cuplului de a îngriji un astfel de copil, surse de la Hollywood afirmă că cei doi se bucură că micuţa Naleigh face parte din viaţa lor, indiferent de provocări. În timpul unui concert ţinut săptămâna trecută, Josh nu a ratat ocazia de a-şi informa publicul cât de încântat este de fiica sa adoptivă. „Eu şi iubita mea am adoptat o fetiţă din Coreea. Fraţilor, vă spun, e superbă! Fata asta e o bombă!” Josh a scris chiar un cântec pentru Naleigh, un vers fiind: „Just to see you in mommy’s arms is all I need” („Să te văd în braţele mamei tale e tot ce am nevoie.”).

Katherine, în schimb, şi-a luat liber de la aclamatul serial în care joacă – „Anatomia lui Grey”, pentru a se ocupa de fetiţă. Mai mult, vedeta a mărturisit că s-a lăsat de fumat.

Efectul Madonna

Vedetele care înfiază copii din ţări sărace fac mai mult rău decât bine, spun cercetătorii britanici, care cred că din acest motiv multe familii din statele în curs de dezvoltare îşi trimit copiii la orfelinat, în speranţa că aceştia vor fi adoptaţi în străinătate, informează ziarul „The Daily Mail”. Procesul a fost numit „efectul Madonna”, pentru că s-a accentuat după ce starul american a adoptat un copil din Malawi, în 2006.

Printre vedetele care au adoptat copii din străinătate se numără şi actorii Angelina Jolie şi Brad Pitt, care au înfiat doi băieţi, Maddox, originar din Cambodgia, şi Pax Thien, venit din Vietnam, precum şi o fetiţă, Zahara, din Etiopia.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite